Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: IMP net

Zimní bunda, která má styl. Podle čeho vybírat?

Zajímá vás, která zimní bunda má nestárnoucí kouzlo, je elegantní a trendy? Vyzkoušejte zimní parku. I po letech bude stále stejně oblíbená, což z ní činí výhodnou investici. Každou dlouhodobou investici je ale třeba volit opatrně, proto si při výběru dejte záležet.

Zimní parky seženete volné i vypasované, takže skvěle podtrhnou jakýkoliv typ postavy. A pokud chcete naopak skrýt nějaký ten nedostatek, i v tom vám budou nápomocné. Jsou ležérní, šik a mají univerzální využití, takže si je můžete obléknout, kam jen budete chtít.

Proč zimní parka?

Zimní parka je kompromisem mezi sportovním a uhlazeným stylem. Je elegantní i uvolněná. Nosit ji mohou nadšené sportovkyně i dámy, které si libují v nejnovější módě a do práce by se nevydaly jinak než v originálním kostýmku. Nebaví vás, jak rychle se jednotlivé trendy střídají, a že musíte pokaždé svůj oblíbený kousek na delší dobu schovat, jinak byste působila nemoderně? Zůstaňte v klidu – parka je totiž věčná.

K dostání jsou parky pro přechodné období mezi podzimem a zimou i modely s podšívkou, které si můžete obléknout během zimních mrazíků.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: IMP net

Parka může být hrubší i jemnější. Bývá vybavena kapucí i kožešinou, které lze dle potřeby odepnout, stahovací tkaničkou v pase, kapsami i dalšími praktickými vychytávkami. Není problém sehnat delší parku nebo kratší bundu do pasu – ani v jednom případě vás zima nebude trápit. Většina z nich se navíc vyrábí z hydrofobního materiálu, takže vás udrží v suchu, ať už se rozhodnete vyrazit na běžky, nebo se vydáte na horský výšlap.

Jakou barvu zvolit?

V letošním roce převládají spíše jasnější barvy – výrazná hořčičně žlutá, khaki, modrá, tyrkysová, rudá, růžová i fialová, která se objevuje i na jiných módních doplňcích. Výběr je velmi různorodý, takže si každý najde to své. Pořídíte dokonce i parky v army stylu se záplatami a nášivkami. Pokud si ale ve výrazných barvách příliš nelibujete, vyzkoušejte osvědčenou klasiku – jednoduchou černou parku s kožešinovou kapucí.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: IMP net

S čím ji kombinovat?

Přehodit ji můžete přes džíny, legíny, šaty i sukni, pak už stačí jen obout tenisky nebo kotníkové střevíce. Parka je nadčasová a snadno ji sladíte s jakýmkoliv outfitem – sportovnějším i formálnějším. Pořiďte k ní ještě stylovou čepici, baret, kabelku a šálu se zajímavým vzorem a máte vyhráno. Šálou s kostkovaným vzorem, který je letos k vidění skoro ve všech obchodech, ozvláštníte každý outfit. Ale nebojte se vyzkoušet i něco barevnějšího – ani zima přece nemusí být nudná.

Například v e-shopu Abou You najdete parky v různých barvách, délkách i stylech. Nechybí ani řada zimních doplňků a především spoustu inspirace, jak je sladit tak, aby výsledek byl vkusný a opravdu vám to slušelo.