Manufaktura

Manufaktura Zdroj: Manufaktura

Manufaktura
Manufaktura
Manufaktura
Manufaktura
5
Fotogalerie

Fialka: Krásně voní, vyživuje pokožku a posiluje vlasy

Violka vonná neboli lidově fialka, se v kosmetickém průmyslu používá již od pradávna. Mnoho žen jí má spíše spojenou s výrobou parfémů. Málokdo ale ví, že výtažek z fialek je blahodárný i pro naši pleť.

Jarní vzpruha z přírody

Přechod ze zimy do jara je pro náš organismus zatěžkávací zkouškou. To platí i pro pleť, která je po zimě dehydratovaná, má nedostatek živin a tak není divu, že vypadá velice unaveně. Ovšem díky správné kosmetice můžete celou vaši pokožku probrat ze zimního spánku a dopřát jí vytoužený jas během několika okamžiků. Vsadit můžete například i na výroby s výtažkem z fialek, kterou používaly již ženy za první republiky.

Proč fialka?

Kosmetika s výtažkem fialky dodává pokožce velice jemnou péči, zbytečně ji nedráždí a tak je vhodná i pro děti, navíc pomáhá redukovat nevzhledné podráždění či začervenání. Výtažky z violky vonné mají též prokazatelné blahodárné účinky na aknózní pleť. Extrakty z violky vonné se přidávají i do přípravků, které jsou určeny k ošetření kožních onemocnění – např. lupénky, oparů, opruzenin či k léčbě kožních zánětů neboli dermatitidy. Trápí-li vás problém s nadměrným vypadáváním vlasům nebo jsou-li vaše vlasy takzvaně bez života, pravidelným oplachováním nálevem z fialek je jistě vrátíte brzy do kondice.

Hebké vlasy a mladistvá pokožka

U příležitosti stého výročí založení republiky, se Manufaktura rozhodla uvést na trh novou limitovanou kolekci Fialka pro jarní a letní měsíce. Celá kolekce je obohacena o blahodárné výtažky z fialek, které pro své hydratační, zjemňující a omlazující účinky stály již před sto lety za tajemstvím dokonalé pleti bez chybiček. V její nostalgické vůni naleznete něžně půvabné tóny fialkových květů. Těšit se můžete také na originální designové balení inspirované starými časy. Objevte v kosmetických přípravcích kouzlo první republiky a učiňte svou pleť mladistvě sametovou a vlasy voňavé a hebké.

Manufaktura
Manufaktura | Zdroj: Manufaktura

Jemné rostlinné mýdlo s fialkou, glycerinem a mandlovým olejem (150 g), cena: 129 Kč

Zvláčňující jemné rostlinné mýdlo s přírodními oleji, hydratační fialkou, glycerinem a výživným mandlovým olejem zahalí vaše ručky do bohaté pěny, dodá jim pocit skutečné čistoty a zanechá je svěží, hebké a provoněné.

Sprchový gel & vlasový šampón s fialkou a mandlovým olejem (215 ml), cena: 169 Kč

Velejemný sprchový gel & šampón s cennými přírodními ingrediencemi činí vlas hebkým, vrací mu ztracený jas a zvyšuje lesk, pokožku pak zanechává svěží a mladistvě sametovou. Díky unikátními složení velmi intenzivně pění a jeho spotřeba je až o 1/3 nižší nežli u obvyklých přípravků tohoto typu. Vašemu tělu dodá jedinečný pocit čistoty, znamenitě voní a neobsahuje SLES.

Regenerační krém na ruce s fialkou, mandlovým olejem a panthenolem (75 ml), cena: 149 Kč

Výjimečný regenerační krém na ruce s hydratační fialkou, výživným mandlovým olejem a bambuckým máslem, zvláčňujícím ovesným výtažkem, zklidňujícím panthenolem a alantoinem je ideální péčí pro každé ručky. Jedinečná receptura tohoto krému, bohatá na účinné přírodní ingredience, je napomůže zanechat svěže mladistvé, hebké a náramně provoněné.

Balzám na rty s fialkou, mandlovým olejem a včelím voskem (4,2g), cena: 119 Kč

Hezké pěstěné rty jsou okrasou každé ženy, je tedy žádoucí, věnovat jim náležitou pozornost. Přírodní balzám na rty s hydratačním a omlazujícím výtažkem z fialky, včelím voskem, zvláčňujícím arganovým a avokádovým olejem, bambuckým máslem a vitamínem E je tou ideální péčí, která poskytne rtům regeneraci, vláhu a výživu a zanechá je sametově hebké.

Hydratační & revitalizující pleťová mlha s výtažky z fialek a mandlí (155 ml), cena: 259 Kč

Dodejte své pleti překvapující krásu a přirozený vzhled a udržujte ji ráno i večer stále pěstěnou. Ideálním přípravkem k tomuto účelu je pleťová mlha s hydratačním extraktem z fialky a rebarbory, pečujícím mandlovým olejem, zklidňujícím panthenolem, alantoinem a kyselinou mléčnou. Vaše pleť bude rozjasněná a krásně se vypne. Používejte pro ranní a večerní dočištění pleti a k osvěžení a hydrataci kdykoliv během dne.

Fialkový sirup (250 ml), cena: 159 Kč

Lahodný poctivý sirup s výtažky a omamnou vůní kouzelných fialek a 80 % přírodní šťávy z červených hroznů učiní z vašich míchaných nápojů hotové skvosty. Sirup můžete smíchat se sodovkou, sektem či znamenitým ginem.

Fialka: Krásně voní, vyživuje pokožku a posiluje vlasy

Manufaktura
Manufaktura | Zdroj: Manufaktura
Manufaktura
Manufaktura | Zdroj: Manufaktura
Manufaktura
Manufaktura | Zdroj: Manufaktura
Manufaktura
Manufaktura | Zdroj: Manufaktura
Manufaktura
Manufaktura | Zdroj: Manufaktura