Kostka a délka nad kolena jsou letos žhavou kombinací.

Kostka a délka nad kolena jsou letos žhavou kombinací. Zdroj: Šatynajedničku.cz

Trendy barvy a vzory pro letošní podzim? Zkuste kostky, svislé pruhy nebo výrazné potisky

Podzim naplno převzal vládu nad módními trendy. Pokud vás zajímá, co bude během podzimních měsíců in, inspirujte se modely z e-shopu Šatynajedničku.cz. Lidé, kteří za ním stojí, milují módu, originalitu a sledují dění na světové fashion scéně. Ženám nabízejí nejen šaty z Ameriky, z nichž některé jinde na českém trhu nenajdete, ale také užitečné rady a tipy od módních stylistek.

Zdůrazněte svou ženskost

Svou ženskost můžete rafinovaně podtrhnout tím, že se budete ladně pohybovat v rozevlátých šatech nebo v sukni s vysokým pasem, která dá vyniknout vašim křivkám. Tento trend pro e-shop Šatynajedničku.cz potvrzuje i Karolína Škoulová z Módní poradny: „Oblečení, které zvýrazní pas, je aktuálně v kurzu. Může to být nejen kolová nebo pouzdrová sukně s vysokým pasem, ale i šaty, které jednoduše přepásáte opaskem.“

Jednoduchost má prostě něco do sebe.
Jednoduchost má prostě něco do sebe. | Zdroj: Šatynajedničku.cz

Podobný efekt mají i šaty, jejichž top kontrastuje se sukní, Jednobarevná standardně bývá spíše vrchní část šatů, zatímco sukni může zdobit více či méně divoký vzor. V tomto případě ale nejde o žádné pravidlo – pokud tedy máte separátní pestrý top, ke kterému skvěle pasuje jednobarevná sukně, rozhodně tuto kombinaci, pokud se v ní cítíte dobře, neváhejte vynést. Velmi žensky působí také zavinovací a košilové šaty, které v létě slavily velkolepý návrat na módní výsluní.

Kostka a délka nad kolena jsou letos žhavou kombinací.
Kostka a délka nad kolena jsou letos žhavou kombinací. | Zdroj: Šatynajedničku.cz

Kostky jsou vrženy

Módní stylistka Erika Nespěšná připomíná, že letos na podzim rozhodně nešlápnete vedle s kostkami, svislými pruhy ani s květinovýmia zvířecími vzory. Kostky, které jsou dominantním tvarem letošního podzimu, mohou mít různou velikost. Znáte například nestárnoucí preppy kostku? Je ideální na kombinování, neboť působí konzervativně, ale zároveň poukazuje na vytříbený vkus své nositelky.

Trendy jsou i svislé pruhy.
Trendy jsou i svislé pruhy. | Zdroj: Šatynajedničku.cz

Pokud jde o barevné kombinace, správně sladěné barvy jsou dalším horkým podzimním trendem. Dominovat bude oranžová, ale také bílá, béžová, hořčicová, korálová, červená, hnědá, zelená, khaki, černá, stříbrná, zlatá i rezavě hnědá. A znáte oficiální módní barvu pro rok 2018? Je jí odstín ultra violet – lehounce zastřená fialová, která překvapivě skvěle funguje v kombinaci s podzimní oranžovou.

Jaké jsou trendy letošního podzimu?
Jaké jsou trendy letošního podzimu? | Zdroj: Šatynajedničku.cz

Čas na hřejivé materiály

I když je podzim obdobím, kdy se dají s drobnými úpravami nosit některé letní šaty, klesající rtuť teploměru vám umožní si skvěle pohrát s různými druhy materiálů, které jsou na léto příliš teplé, ale během sychravých dnů oceníte, že se do nich můžete zachumlat. A tak se ke slovu dostane hřejivý manšestr, elegantní samet, vlna nebo kašmír.

Sladěný šatník obsahující kvalitní a nadčasové kousky, které lze navzájem skvěle kombinovat a které nevyjdou z módy po jedné sezóně, je vizitkou skutečné dámy. Takový šatník začíná u promyšlených nákupů. Pokud byste při výběru oblečení uvítali šikovné tipy a pomocnou ruku, nechte si poradit od odborníků a nakupujte u prověřených prodejců, mezi něž Šatynajedničku.cz jednoznačně patří.