.

. Zdroj: Šatynajedničku.cz

Podzimní šaty? V kurzu jsou oversize modely, samet i hřejivý manšestr

Říjen je v plném proudu, a tak je nejvyšší čas zaměřit svou pozornost na aktuální podzimní trendy. Stejně jako každý rok se i letos můžete těšit na stálice, které snad nikdy nevyjdou z módy, ale také na novinky, kterými můžete oživit a doplnit svůj šatník. S jakými materiály a střihy letos na podzim nešlápnete vedle?

Luxus pro každý den

Letošní trendy jsou důkazem toho, že podzim určitě neproběhne ve znamení nudy a šedi. Jak z hlediska barev, tak i s ohledem na materiály: „Podzimní módu doslova ovládl semiš, samet, satén a manšestr. Rozhodně doporučuji pořídit si pár kousků z některého z těchto materiálů, které jsou synonymem elegance,“ doporučuje módní stylistka Erika Nespěšná pro Šatynajedničku.cz.

Na podzim bude hrát prim také romantický a rafinovaný satén. Protože jsou podzimní měsíce, které plynule navazují na předvánoční období, pro řadu lidí spojené se společenskými událostmi, plesy a večírky, určitě během nic oceníte slušivé saténové šaty. Satén má jednu obrovskou výhodu – v létě chladí, v zimě hřeje, ale hlavně působí nesmírně elegantně i lehce dráždivě.

.
. | Zdroj: Satynajednicku.cz

Sametová revoluce ve vašem šatníku

Mezi další hit letošního roku patří nepochybně samet. I když tento materiál mnozí považují za zbytečně usedlý, výhodou sametových šatů je, že je můžete nosit do práce i do společnosti a vždy uděláte skvělý dojem. I usedlý model totiž můžete rozzářit pomocí správně zvolených doplňků. Užijte si módní sametovou revoluci!

Zimomřivé jedince zaručeně zahřeje manšestr, další z materiálů, které na podzim dostaly zelenou. Manšestrové kousky proto nejvíc oceníte v chladných dnech.

.
. | Zdroj: Šatynajedničku.cz

Oversize i mini – trendy, ve kterých se najde každý

A co módní znalci doporučují, pokud jde o střih? „Skvěle vypadají uvolněné oversize modely, ať už jde o šaty, trička, košile nebo bundy,“ doporučuje Karolína Škoulová z Módní poradny. Zapomeňte ale na mýtus, že jsou volné střihy vhodné jen pro ženy, které chtějí schovat určité nedostatky postavy. Oversize střih si zkrátka může dopřát každá žena, která se chce cítit pohodlně a ležérně.

A co když dostanete chuť zdůraznit svou ženskost? „Pokud chcete působit žensky a něžně, zvolte oblečení, které zvýrazní váš pas a podtrhnou vaši siluetu. Je pak jen na vás, jestli půjde o zavinovací tuniku, kalhoty s vyšším pasem nebo šaty, které jednoduše přepásáte opaskem,“ dodává Karolína. „A nezapomeňte na vhodnou délku šatů a sukní, letos bude obzvlášť oblíbená mini varianta nad kolena,“ uzavírá.

.
. | Zdroj: Šatynajedničku.cz

Letní šaty unosíte i na podzim

Další skvělou zprávou je, že letní šaty můžete unosit i na podzim. Zejména ty krátké a přiléhavé lze jednoduše obléknout k legínám místo tuniky. Získáte tak zcela nový outfit vhodný do města, do práce i na večírek. A pozor, odvážnější ženy mohou zvolit i dlouhé šaty přes legíny nebo upnuté kalhoty. Fantazii se meze nekladou.