Dost bylo chemie, rostlinnou kosmetiku si zamilujete

Dost bylo chemie, rostlinnou kosmetiku si zamilujete Zdroj: UnSpash

3 tipy na skvělou rostlinnou kosmetiku

Jak vybrat kvalitní rostlinnou kosmetiku? A proč se o to vlastně zajímat? Běžná kosmetika totiž nejen že zatěžuje naši planetu, která je pro nás útočištěm, ale může škodit i lidskému organismu… Dost bylo chemie, přinášíme vám tři tipy na kvalitní produkty, z nichž každý obsahuje malý zázrak z přírody, který si vaše pokožka oblíbí.

1. Hydratační odličovací mléko

Sukulenty jsou úžasné rostliny, protože mají schopnost shromažďovat vodu, díky které přežijí i ve vyprahlých oblastech. I proto je naším prvním tipem právě hydratační odličovací mléko s výtažkem ze sukulentu jménem kosmatcovník. Tohle mléko si hravě poradí s make upem a nečistotami, a hlavně hloubkově hydratuje pleť! Výsledek? Svěží a mladistvá pleť – kde je voda, tam je život!

Odličovací mléko Hydra Vegétál
Odličovací mléko Hydra Vegétál | Zdroj: Yves Rocher

2. Zklidňující péče na okolí očí

Pokud máte citlivější pleť, zamilujete si produkty z řady Sensitive Végétal, obsahují totiž rostlinný výtažek z rostliny s názvem sporýšovka východní. Ta uklidňuje kůži, obzvláště tu citlivou. Zklidňující péče na okolí očí má příjemnou a jemnou texturu, která se snadno vstřebává a redukuje unavený vzhled okolo očí.

 Serum Végétal bb cream
Serum Végétal bb cream | Zdroj: Yves Rocher

3. Noční omlazující péče

Znáte rostlinu s názvem aphloia? Je to stále zelený keř rostoucí na Madagaskaru a ostrovech západního Indického oceánu, který odolává nepříznivým podmínkám. Výtažek z rostliny podporuje přirozené regenerační a detoxikační procesy v pleti. Peečujte o sebe i během spánku a zkuste noční omlazující péči. Všechny výrobky z řady Elixir Jeunesse od Yves Rocher obsahují výtažek z této blahodárné rostlinky.

Noční omlazující péče Elixir Jeunesse
Noční omlazující péče Elixir Jeunesse | Zdroj: Yves Rocher

Krása vycházející z přírody

Není to nic náročného ani časově, ani finančně – stačí jen vědět, na jakou rostlinnou kosmetickou značku se spolehnout. Hýčkat své tělo i bez ekologické stopy není žádná věda!

Více produktů od značky Yves Rocher najdete tady.