...

... Zdroj: iStock.com

Krásná i po fitku: Stačí 15 minut a můžete vyrazit na party či do divadla

Znáte to, hodina ve fitku stačí k tomu, aby se tělo koupalo v potu, vlasy ztratily formu a dokonalý make-up byl minulostí. A vy chcete ještě stihnout práci, divadlo nebo schůzku! S našimi rychlými tipy a šikovnou kosmetikou se připravíte za čtvrt hodiny.

5 minut pro tělo

Před cvičením

Použijte antiperspirant, který nemusíte nanést pouze do podpaží. Potíme se i na ploskách nohou, na hrudníku nebo na zádech. Během cvičení vás tak nebude obtěžovat nadměrná vlhkost.

Po cvičení

Ve sprše spláchněte z těla pot a prach voňavým gelem, poté ještě naneste na vlhkou pokožku speciální tělové mléko do sprchy a rozetřete po celém těle. Opláchněte a dosucha utřete. Vaše pokožka bude skvěle hydratovaná a přitom ušetříte čas na roztírání tělového mléka.

5 minut pro make-up

Před cvičením

Jako první odličte make-up z tváří a další nečistoty vlhčeným ubrouskem napuštěným mandlovým olejem (např. Nivea). Vizážistka Lucie Janků před cvičením s make-upem varuje: „Při cvičení se rozšíří póry, pleť je prokrvená a nečistoty se vsáknou do krevního oběhu. Pudrový make-up s potem vytvoří mapy.“

Na čistou pleť naneste lehký hydratační krém, který se rychle vstřebá. Při sportu venku nezapomeňte na ochranný faktor proti slunečnímu záření.

Po cvičení

Až si zacvičíte, opět ubrouskem osvěžte pleť a rozetřete na ni BB nebo CC krém. Tyto přípravky jsou obohacené o mnoho bonusů, které vaše pleť potřebuje, například hydratují a sjednocují barvu pleti.

Rtěnku využijte nejen na rty, ale i jako tvářenku. Kruhy pod očima nebo flíčky zaretušujte korektorem.

5 minut pro účes

Před cvičením

„Před sportem nezatěžujte vlasy stylingovým přípravkem, jakmile se zpotí, bude zle. Vlasy zplihnou a budou nepříjemné na dotek,“ varuje kadeřník Petr Šťastný. Ohon stáhněte gumičkou ve tvaru spirály invisibobble.

Nezacuchá vlasy a přitom je spolehlivě udrží. Použít lze i čelenku. Ofinu nebo patku udrží dobře od čela pinetky nebo pevnější čelenka.

Ohon vypadá při pohybových aktivitách nejlépe, když je vysoko posazený. Navíc vás takto minimálně obtěžuje. Nejsnáze ho vytvoříte v předklonu, kdy vlasy rukama uhladíte, vytáhnete do culíku a obtočíte gumičkou.

Po cvičení

Zpocené vlasy jsou vlhké, nikoli mastné, proto je dosucha vyfoukejte.

Při mytí vlasů bude rychlejší místo kondicionéru použít bezoplachovou péči ve spreji (např. Hydra-Repair Spray od L´Oréal Professionnel).

„Nikdy nechoďte v zimě ven s mokrou hlavou,“ varuje kadeřník. Jako nouzové řešení pro vysušení doporučuje nanést suchý šampon.

Pro vytvoření vln a zvětšení objemu zvolte tvarovací pudr. Nasypte prášek ke kořínkům suchých vlasů, vetřete do délky a prsty nadzvedávejte.

Hladké rozpuštěné vlasy vytvoříte důkladným profoukáním fénem, například v předklonu. Pro větší objem od kořínků můžete prameny přehazovat zleva doprava a naopak. Konečky lze dotvarovat kartáčem nebo žehličkou na vlasy.

Článek najdete ve speciálu časopisu Dieta Super tělo: 15 minut denně stačí.

Dieta Speciál 15 minut denně stačí!
Dieta Speciál 15 minut denně stačí! | Zdroj: Archiv časopisu Dieta