Margot Robbie

Margot Robbie Zdroj: profimedia.cz

Margot Robbie
Saténová mašlička, shop.nordstrom.com 245 Kč
Tupírovací kartáč, Tangle Teezer, salonpro.cz, 330 Kč
Margot Robbie
.
11
Fotogalerie

Účesy podle Margot Robbie: Inspirace, kterou využijete na svatbě i na fesťáku!

Australanka Margot Robbie je díky hlavní ženské roli v dlouho očekávaném trháku od Tarantina Once Upon a Time in Hollywood jednou z nejsledovanějších hereček současnosti. Po boku hvězdné dvojice Brada Pitta a Leonarda DiCapria aktuálně absolvuje slavnostní premiéry po celém světě. A my jsme si trochu posvítili na její účesy, které jsou neuvěřitelně inspirativní. 

Zpátky do dětství

Na letošním filmovém festivalu v Cannes předvedla Margot Robbie účes, který si hravě zvládnete vytvořit během pár minut. Začněte tím, že si učešete pěšinku uprostřed a vlasy vyfoukáte do rovna přes kulatý kartáč nebo je vyžehlíte. Důležité je, abyste do nich předtím dala dostatečné množství tužidla. Konečky lehce natočte směrem ven. Pak si připravte na každé straně čtyři tenké pramínky vlasů a naneste na ně znovu tužidlo. Nakonec zamotejte vždy ze dvou pramínků jednoduché volné spirálky, ideálně ještě předtím, než tužidlo zaschne. Díky tomu nemusíte používat gumičky. Nakonec celý účes zafixujte lakem na vlasy.

Takový účes se skvěle hodí například na hudební fesťák. Na hlavu si nasaďte stylový klobouk nebo ozdobte pěšinku nápadnými třpytkami. A až vás účes nebude bavit, udělejte si ležérní culík a zvlněné vlasy, které byly zapletené v ruličkách, nechte viset podél obličeje.

Margot Robbie
Margot Robbie | Zdroj: profimedia.cz

Další účesy najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 5

Praktický drdol s mašlí

Na letošním předávání filmových cen Critic's Choice Awards oslnila Margot Robbie vysoko vyčesaným drdolem ozdobeným sametovou stuhou. Stejný účes můžete vyzkoušet i vy. Vlasy vyčesejte pomocí hřebenu přesně tam, kde chcete mít drdol posazený. Rozhodně to nemusí být úplně uprostřed, klidně ho umístěte lehce na stranu. Svažte vlasy pevně do culíku tenkou gumičkou. Prameny v culíku lehce natupírujte, zarolujte do ledabylé spirály a obtočte je kolem gumičky. Když budete s tvarem drdolu spokojená, můžete ho začít připevňovat vlásenkami. Pak už se jen rozhodněte, kam umístíte mašli. Na závěr vytáhněte pár pramínků nad krkem i podél obličeje, abyste umocnila ležérní look, a lehce celý účes přelakujte.

Vysoko vyčesaný drdol je ideální do horkých letních dnů, kdy se vám vlasy nepříjemně lepí na krk a rychle se mastí. Pokud na takový účes vsadíte třeba na svatbě nebo na večírku, rozhodně oslníte a ještě se budete cítit maximálně pohodlně. A rozhodně se nemusíte bát ani divokých tanečních kreací, protože když drdol upevníte opravdu pevně, vydrží vám celý den (i noc).

Margot Robbie
Margot Robbie | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 3 / 5

Elegantní drdol

Pokud nejsou vysoko vyčesané drdoly nic pro vás, vsaďte na takový, jaký Margot Robbie předvedla na filmové premiéře v Los Angeles. Základem jsou pěšinka uprostřed a přirozeně navlněné vlasy, kterých docílíte pomocí kulmy. Až budete mít vlasy připravené, rozčešte ještě vlny hřebenem a lehce je zafixujte lakem. Pak si připravte pramínky, které necháte viset kolem obličeje, a zbytek vlasů stáhněte do nízko posazeného culíku. Z něj pak jednotlivé pramínky připínejte vlásenkami, aby vám vznikl objemný drdol. Některé konce vlasů připněte, jiné zase nechte klidně trčet z drdolu.

Nízko posazený drdol je také velmi praktický. Když vám později budou překážet volné pramínky kolem obličeje, připněte je ozdobnými perlovými nebo kamínkovými sponkami, které celému účesu dodají šmrnc.

Margot Robbie
Margot Robbie | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 4 / 5

Falešný culík s ozdobou

Margot si na složité účesy příliš nepotrpí a potvrzuje pravidlo, že v jednoduchosti je krása. Na tiskové konferenci oslnila jednoduchým, ale maximálně efektním účesem, jehož základem je tupírování. Pokud si chcete podobný vytvořit i vy, stačí vám k tomu fén, kulatý kartáč, tupírovací hřeben a mašle do vlasů. Začněte tím, že vlasy vyfoukáte do objemu a do rovna pomocí zmiňovaného kulatého kartáče. Pěšinku tentokrát posaďte do strany, aby vám vznikla patka. Tu vyfoukejte zvlášť opět přes kulatý kartáč, aby byla nadýchaná. Potom si oddělte svrchní část vlasů na temeni a pod ní vlasy natupírujte a zafixujte lakem, aby objem vydržel. Oddělenou část zčesejte dozadu a zakryjte s ní natupírované vlasy. Nakonec uchopte postranní délky vlasů a sepněte je dozadu, jako kdybyste si chtěla učesat falešný culík. Sponky pak překryjte mašlí, velkou ozdobnou sponou nebo třeba květinami, podle toho, k jaké příležitosti jste si účes vytvořila.

Toto je univerzální účes, který si můžete vytvořit na běžný pracovní den, ale také pro speciální příležitost. Pořiďte si různé ozdobné spony a měňte je podle nálady, příležitosti i oblečení.

Margot Robbie
Margot Robbie | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 5 / 5

Účes hodný červeného koberce

Pokud se v blízké době chystáte na večírek, vsaďte na účes, který předvedla Margot Robbie na filmové premiéře. Pokud umíte zacházet s kulmou, zvládnete si ho vytvořit za 20 minut. Začněte tím, že pěšinku učešete hodně na stranu. Pak vlasy po silných pramenech navlňte na široké kulmě. Natáčejte prameny zhruba 15 centimetrů od hlavy a patku si nechte na závěr. Stranu, kde máte méně vlasů, pročešte hřebenem, aby se vlny spojily. Druhou stranu jen lehce prohrábněte pomocí prstů. Nakonec naneste trochu vosku na jednořadý tenký hřeben a uhlaďte s ním vlasy zhruba 5 centimetrů kolem pěšinky. Zafixujte celý účes lakem a máte hotovo!

Podobný účes pro vás bude ideální, pokud máte vlasy také pod ramena. S mikádem si vlasy příliš zkrátíte a dlouhé lokny budou zase působit nepřirozeně.

Margot Robbie
Margot Robbie | Zdroj: profimedia.cz