Cvik na stehna

Cvik na stehna Zdroj: Istock.com

Štíhlá do plavek za 10 dní? Jde to!

Léto už je za rohem a s ním i plavková sezóna. Pokud jste ještě nezačali na své postavě pracovat a máte pocit, že už je pozdě něco se s sebou udělat, nezoufejte. Máme pro vás jednoduchou 10 denní výzvu, díky které pomůžeme k vysněné postavě i vám.

Zapracujte na své postavě

Bez cvičení to nepůjde. Nikdy! Ale nebojte se, nemusíte se trápit hodinami v posilovně. Sestavili jsme pro vás cvičební plán, který můžete cvičit v klidu doma. Nic k němu nepotřebujete a zabere vám denně pár minut. Cviky se během 10 dní opakují, pouze se mění jejich počet a intenzita.

A jak takové cvičení vypadá?

1. DEN

Široké podřepy (plié)

Postavte se zpříma s nohama rozkročenýma na šířku boků, zatáhněte břicho a podsaďte pánev. Oběma nohama se ještě o malý krok rozkročte a špičky chodidel vytočte směrem ven. Ruce dejte v bok nebo se opřete o opěradlo židle. Pokrčením v kolenou se pomalu snižujte do podřepu a opět se zvedejte do výchozí pozice. Kolena se pohybují ve směru špiček. Nezapomeňte držet správný postoj s rameny staženými dozadu a dolů. Břicho je zatažené, pánev a záda jsou ve stejné ose. Opakujte 10krát ve třech sériích.

Posilování vnějších stehenních svalů

Lehněte si na bok a podepřete si hlavu. Pokrčte koleno spodní nohy a horní nohu držte nataženou v prodloužení páteře. Horní nohu zvedejte. Pánev držte stále kolmo k podložce. V nejvyšší pozici držte nohu 2–3 vteřiny a povolte dolů. Opakujte 10krát na každou stranu ve třech sériích.

Pro pevnější střed těla – plank výzva

Lehněte si na zem, opřete se o lokty, vzdálené od sebe na šířku ramen. Opřete se o špičky – ty mějte od sebe vzdálené na šířku pánve – a zvedněte celé tělo. Pozor, nevystrkujte zadek do výšky a myslete na to, ať se vám nepropadají bedra. Ve vzporu vydržte 20 vteřin.

Na konci každého cvičení se nezapomeňte protáhnout!

Strečink by se měl stát neodmyslitelnou součástí cvičení, protáhněte se ideálně před cvičením i po něm. Zvolte svůj oblíbený cvik nebo se nechte inspirovat tím naším. Vleže na zemi se přisuňte zadečkem ke stěně, o stěnu opřete napnuté́ nohy a v této pozici chvíli relaxujte.

Aby byl výsledek co nejefektivnější..

Podpořte účinky pravidelného cvičení tou správnou péčí. V boji s pomerančovou kůží vám pomohou přípravky z řady NIVEA Q10 s vysokým obsahem koenzymu Q10.

NIVEA Zpevňující tělové mléko Q10 s vitaminem C dopřeje vaší pokožce intenzivní kúru a zpevní ji. Inovované složení s dvěma silnými antioxidanty, koenzymem Q10 a vitaminem C, pokožku nabíjí energií, podporuje její regeneraci a zvyšuje její pevnost a pružnost.

Zpevňující tělový olej Q10 plus obsahuje koenzym Q10 a přírodní pečující oleje (avokádový, makadamový a olej ze semen bavlníku), které jsou tou nejlepší volbou pro vaši pokožku. Tato jedinečná kombinace účinných látek pokožku zpevní již za 2 týdny, sjednotí její tón, intenzivně ji vyživí a redukuje viditelnost strií. Díky lehkému složení se olej rychle vstřebává a je vhodný pro všechny typy pokožky.