.

. Zdroj: Notiono

Jak správně na samoopalování?

Mít snědou pokožku je stále trendem doby, ovšem stejně tak je aktuální „opálit“ se zdravě. Žádný přehnaný pobyt na sluníčku, žádné solárko. Co zbývá? Samoopalování. Nebojte se skvrn či oranžové barvy. Dnešní kosmetika vám dodá krásný zlatavý nádech.

Samoopalovací krémy – výběr

Výběr samoopalovací kosmetiky má řada firem a je skutečně z čeho vybírat. Můžete si zvolit produkt od své oblíbené značky. Intenzitu opálení. A také si vyberete způsob aplikace, který pro vás bude nejpohodlnější. Tradiční jsou samoopalovací mléka, která roztíráte systematicky po těle. Někomu je příjemnější aplikace pěny, která se rychleji vstřebává. Oleje zajistí rovnoměrný nádech. Hutný samoopalovací krém zajistí rychleji tmavší vzhled, zatímco některé typy kosmetiky se musí opakovaně nanášet. Postupné opalování je však zase přirozenější. Rovněž se tato kosmetika dělí i na přípravky pro tělo a na obličej, kdy každá z těchto částí těla vyžaduje jinou formu aplikace i intenzitu opálení.

Jak na samoopalování?

I když dnes existují kvalitní přípravky, rozhodně se vám bude hodit pár tipů pro samoopalování, abyste vypadali skutečně přirozeně. Pokud nanášíte hutnější formu přípravku (krém, mléko), můžete si pokožku předem namazat olejem. Produkt se tak rovnoměrně rozetře, navíc nebudete mít oranžové dlaně. Myslete na to, že drsnější části kůže (kolena, lokty, kotníky) více zhnědnou, takže zde důkladně rozetřete daný přípravek. Nezapomeňte, že vaše kůže nekončí hranicí vlasů, v podpaží a podobně. I zde důkladně rozetřete přípravek, aby se vám nevytvořily mapy. Na závěr pro jistotu dobře omyjte ruce, dlaně klidně i kartáčkem. A i když dnes mnohé přípravky nezanechávají skvrny, nic nedáte za to, když necháte produkt minimálně půl hodiny vstřebat. Tip na závěr? Rukavice na samoopalovací krém, díky nimž nebudete mít ruce, jako byste dostrouhali mrkev.