Tekutá rtěnka a konturovací tužka, Kylie Cosmetics, kyliecosmetics.com, $29

Tekutá rtěnka a konturovací tužka, Kylie Cosmetics, kyliecosmetics.com, $29 Zdroj: archiv firem

Celebrity & jejich vlastní kosmetické značky. Které jsou cenově dostupné?

Skoro jako by teď v showbyznysu probíhala tajná soutěž o nejlepší kosmetickou značku. Vlastní značku, nebo alespoň kolekci v rámci zajeté značky, má Lady Gaga, Rihanna, Selena Gomez, Jessica Alba i mladičká Millie Bobby Brown. A to zdaleka není všechno!

Lady Gaga

Lady Gaga představila světu svou vlastní dekorativní kosmetiku Haus Laboratories loni v červenci. Kolekce je plná metalických odstínů, třpytek a výrazných barev. Zkrátka přesně takových líčidel, jakými je Lady Gaga proslulá. Tekuté oční linky pořídíte přibližně za 500 korun, paletku očních stínů zhruba za tisícovku.

Paletka očních stínů Haus Laboratories, hauslabs.com, 1026 Kč.
Paletka očních stínů Haus Laboratories, hauslabs.com, 1026 Kč. | Zdroj: archiv firem

Další slavné ženy a jejich kosmetické značky najdete na dalších stránkách>>

Pokračování 2 / 8

Rihanna

Kosmetická značka Fenty Beauty je na trhu již tři roky. Za tu dobu se stala velmi populární po celém světě, a to především proto, že nabízí širokou škálu odstínů make-upu (celkem 50) od nejsvětlejších až po ty nejtmavší, které jsou určené pro černošky. V sortimentu, který je v Čechách dostupný v parfumeriích Sephora, seženete vše od rtěnek, korektorů, pudrů až po rozjasňovače, bronzery nebo třeba kosmetické štětce. Lesk na rty vás vyjde na 500 korun, make-up na 930 korun.

Matující make-up Fenty Beauty by Rihanna, Sephora, 930 Kč
Matující make-up Fenty Beauty by Rihanna, Sephora, 930 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 3 / 8

Kylie Jenner

Před pěti lety uvedla Kylie na trh vlastní tekuté rtěnky a konturovací tužky pod značkou Kylie Lip Kits, které se vyprodaly za pár minut. O rok později přejmenovala značku na Kylie Cosmetics a svůj sortiment rozšířila o lesky, paletky, korektory ve třiceti odstínech, oční linky, ale také o speciální pečující řadu s názvem Kylie Skin. Všechny produkty jsou bez sulfátů i parabenů a nejsou testovány na zvířatech. Hydratační tonikum z nejnovější řady stojí v přepočtu zhruba 500 korun, tekutá rtěnka i s konturkou něco málo přes 700 korun.

Tekutá rtěnka a konturovací tužka, Kylie Cosmetics, kyliecosmetics.com, $29
Tekutá rtěnka a konturovací tužka, Kylie Cosmetics, kyliecosmetics.com, $29 | Zdroj: archiv firem

Pokračování 4 / 8

Kim Kardashian

Kim se rozhodla následovat svou mladší sestru Kylie a také si založila vlastní kosmetickou značku. KKW Beauty vznikla před třemi lety a její sortiment je přesně takový, aby si kdokoliv mohl vytvořit look přesně podle Kim. Proto byl úplně prvním produktem této značky oboustranný korektor na konturování obličeje, kterým je Kim proslulá. Dnes už je nabídka KKW Beauty tak široká, že v ní seženete prakticky cokoliv z oblasti dekorativní kosmetiky. Za krémovou rtěnku zaplatíte v přepočtu zhruba 450 korun, stejně tak i za řasenku.

Řasenka, KKW Beauty, kkwbeauty.com, $18
Řasenka, KKW Beauty, kkwbeauty.com, $18 | Zdroj: archiv firem

Pokračování 5 / 8

Millie Bobby Brown

Hlavní hvězdě seriálu Stranger Things je sice teprve 16, ale už má také svou vlastní kosmetickou řadu. Veganskou značku s názvem Florence by Mills představila loni na podzim. Je určena jejím vrstevníkům, kteří si také zaslouží kvalitní péči. Obsahuje pečující produkty, ale také dekorativní kosmetiku. Krémový rozjasňovač vyjde zhruba na 400 korun, hydratační mlha zhruba na polovinu.

Hydratační pleťová mlha, Florence by Mills, florencebymills.com, $10
Hydratační pleťová mlha, Florence by Mills, florencebymills.com, $10 | Zdroj: archiv firem

Pokračování 6 / 8

Jessica Alba

Herečka Jessica Alba založila značku Honest Company již v roce 2011. Zpočátku se věnovala především dětské kosmetice, protože se jí nelíbilo dosavadní složení většiny produktů na trhů. Zaměřila se tak na výrobu a prodej bio dětské kosmetický a také čisticích přípravků. O čtyři roky později založila Honest Beauty, která spadá pod Honest Company, a začala prodávat také dekorativní a pleťovou kosmetiku pro dospělé. Samozřejmě bez sulfátů, parabenů a dalších syntetických složek. Tekuté oční linky od Jessiky Alby koupíte za zhruba 250 korun, hydratační šampon za jednou tolik.

Krémová rtěnka v různých odstínech, Honest Beauty, honest.com, $12.99
Krémová rtěnka v různých odstínech, Honest Beauty, honest.com, $12.99 | Zdroj: archiv firem

Pokračování 7 / 8

Miranda Kerr

Topmodelka Miranda Kerr už je v kosmetickém průmyslu jako ryba ve vodě. Svou značku organické kosmetiky Kora Organics, která má hned několik certifikátů, založila už před jedenácti lety. K založení vlastní značky ji vedlo to, že nemohla pro svou pleť najít vhodnou péči, která by jí vyhovovala po všech stránkách. Pokud byste chtěla vyzkoušet nějaký z jejích přípravků, rozhodně vsaďte na pleťové masky, které patří dlouhé roky mezi bestsellery. Noční maska vyjde zhruba na tisícovku.

Noční pleťová maska, Kora Organics, koraorganics.com, AU$62
Noční pleťová maska, Kora Organics, koraorganics.com, AU$62 | Zdroj: archiv firem

Pokračování 8 / 8

Victoria Beckham

Loni představila svou vlastní kolekci kosmetiky také módní ikona a uznávaná návrhářka Victoria Beckham. Celé kolekci dominovaly oční produkty. Brzy se ovšem sortiment rozšířil například o rtěnky nebo péči o pleť. Veškerá kosmetika má minimalistické obaly, které bývalou Posh Spice dokonale vystihují. Zároveň jsou všechny výrobky čisté, udržitelné a netestované na zvířatech. Paletka očních stínů stojí zhruba 1300 korun, konturka na rty přibližně 600 korun.

Třpytivé oční stíny, Victoria Beckham Beauty, victoriabeckhambeauty.com, $36
Třpytivé oční stíny, Victoria Beckham Beauty, victoriabeckhambeauty.com, $36 | Zdroj: archiv firem