Akné? Žádný problém!

Akné? Žádný problém! Zdroj: Bioderma

Krásná pleť jednou provždy: 10 účinných tipů, jak se zbavit akné

Akné dokáže velice znepříjemnit život. Jakmile se objeví, okamžitě přemýšlíte nad tím, jak se ho zbavit. Nemusíte zoufat, že vás bude trápit ještě dlouhé roky. Máme pro vás 10 tipů, pomocí kterých akné odstraníte!

Pravidelně a pečlivě se odličujte

Je to naprostý základ v péči o pleť a trpíte-li na akné, platí to dvojnásob. Nejde však jen o odlíčení a odstranění make-upu, ale o skutečně hloubkovou očistu, která pokožku zbaví všech nečistot. Důkladně provedeným čištěním pleti (ráno i večer) můžete vaše potíže s akné nejen zmírnit, ale hlavně jim efektivně předcházet.

Skvělou volbou jsou osvědčené produkty od dermokosmetiky BIODERMA, jako například čisticí pěnivý gel Sébium Moussant v kombinaci s novinkou Sébium Lotion - booster zlepšující vzhled pleti, který stahuje póry a reguluje tvorbu mazu. Oba produkty jsou pro mastnou a aknózní pokožku jako stvořené.

Řada sébium se postará o aknózní pokožku.
Řada sébium se postará o aknózní pokožku. | Zdroj: Bioderma

Myjte si ruce

Zanícená pleť a pupínky na aknózní pleti jsou náchylné k podráždění, obzvlášť vlivem okolních nečistot. Jenže během dne se jen těžko vyhnete tomu, abyste se nedotýkala tváře. Proto si dejte záležet, ať máte ruce v co nejčistším stavu, ať si pleť zbytečně nezanesete bakteriemi a stav pleti nezhoršíte.

Pupínky nemačkejte!

Lehce se to řekne, ale ono to tak láká, vymáčknout si pupínky nebo zanesené póry! Myslete však na to, že každý neodborný zásah vám může způsobit nepříjemný zánět nebo infekci a léčbu akné ještě více prodloužit. Nakonec může na tváři zanechat i nehezké jizvičky. A to vám za to přece nestojí!

Najděte vhodné produkty pro svou pleť

Největší sklony k tvorbě akné má mastná pokožka, která má své specifické potřeby. A právě v tomto směru dochází k nejčastější chybě. Tou je používání příliš vysušujících produktů, které pleť ještě více rozdráždí a zvýší se tím i produkce mazu zvaného sébum.

Zkuste dermokosmetiku

Pokud si nejste jistá, kde si vybrat ty nejlepší pečující produkty, zajděte do lékárny, kde najdete prověřenou kvalitu. Poradí vám nejen s akné, ale třeba i jak na černé tečky. Trefou do černého je zde řada Sébium, která se o vaši aknózní pleť postará po všech stránkách, a ještě vám otravné pupínky pomůže zkrotit.

Vhodný výběr kosmetiky je základ.
Vhodný výběr kosmetiky je základ. | Zdroj: Bioderma

Pozorujte své tělo

Akné se může objevit nejen na obličeji (čelo, nos, brada – tzv. T-zóna), ale i na krku, nebo dokonce v dekoltu. Výjimkou není ani akné na zádech. I v tomto případě je na místě speciální péče, třeba pomocí sprchového gelu Sébium Moussant. Trpělivost přináší růže, ve vašem případě čistou a zdravou pleť. Zaměřte se na pečlivé dodržování pravidel péče o akné a uvidíte, že výsledky na sebe nedají dlouho čekat.

Změňte svůj životní styl

Na cestě za zdravou čistou pletí se vám vyplatí přeladit na zdravou vlnu - vyhnout se přílišné konzumaci cukrů a tuků, dopřát si dostatečný spánek a nezapomínat na pravidelný pohyb.

Naučte se relaxovat, ocení to i vaše pleť.
Naučte se relaxovat, ocení to i vaše pleť. | Zdroj: Bioderma

Nezapomínejte na hydrataci pleti

Někdy se může stát, že při léčbě aknózních projevů má pleť tendenci se vysušovat nebo být přecitlivělá. Nezapomeňte ji proto pravidelně ošetřovat hydratačním krémem, ideálně ze stejné řady, kterou pokožku čistíte. Zvýšíte tak i účinky celkové léčby akné. Výborných výsledků dosáhnete například s krémem Sébium Hydra - intenzivní hydratační péčí pro dehydrovanou, mastnou a aknózní pleť.

Pupínky překryjte

Jakmile budete mít potřebu své akné zakrýt, vyberte si k tomu co nejvhodnější produkt. Měl by nejen maskovat, ale také o pleť vhodně pečovat. Zkuste třeba péči Bioderma Sébium Global Cover se zabudovaným zeleným korektorem, která nejen dobře kryje a zmatňuje pleť po dobu až 12 hodin, ale dokonce vzniku akné brání.

Nepropadejte kvůli pupínkům splínu.
Nepropadejte kvůli pupínkům splínu. | Zdroj: Bioderma

Zůstaňte v pohodě.

Neustále se objevující pupínky umí se sebevědomím pořádně zamávat. Občas by si člověk na obličej nejraději nasadil nějakou masku, nebo vůbec nevycházel ven. Zbytečně se netrapte a zkuste myslet na to, že jde pouze o přechodné období, které se dá pomocí správné péče v klidu zvládnout.

TIP NA VIDEO: Podívejte se na další produkty od značky Boiderma

Video placeholde

Chcete zdarma vyzkoušet novinku Sébium Lotion – booster který zlepšuje vzhled pleti? Zaregistrujte se: ZDE