dítě, matka, miminko, mimino

dítě, matka, miminko, mimino Zdroj: Pixabay

Je vhodné užívat kolagen při kojení a jaké jsou jeho účinky?

Maminky si po porodu pomáhají různými doplňky, aby byly rychle fit a postupně se zbavili i typických průvodních jevů po porodu. Nejčastěji je trápí vypadávání vlasů, povislá kůže na břiše či špatná pleť. Kolagen je jedním z doplňků, které se těší velké popularitě, ale je možné ho užívat i po porodu a během citlivého období kojení? Čtěte dál a dozvíte se.

Kolagen potřebujeme všichni a pro čerstvé maminky je obzvlášť důležitý

Jde o základní stavební bílkovinu, která má z vývojového hlediska obrovský význam zejména pro pohybový aparát, tvoří také podstatnou část kůže a vyskytuje se v mnoha tkáních v těle. Tělo člověka si ho tvoří samo, ale v dostatečném množství jen do určitého věku. Když začne být kolagenu v těle nedostatek, projevuje se to jako první bolesti kloubů, problémy s pohybovým aparátem obecně, kůže ztrácí elasticitu, tvoří se vrásky a rány se hůře hojí. Jelikož vlasy vyrůstají z kůže, i na nich se podepíše nedostatek kolagenu, mohou vypadávat a stejně slábnou i nehty.

Toto jsou již poměrně známá fakta, a také to, že nejlepší cestou, jak si doplnit kolagen, je prostřednictvím kvalitních výživových doplňků. Nejlepší kolagen je ten, který je čistý a má vysokou bioaktivitu. Znamená to, že ho tělo na maximum využije.

Ale je možné užívat kolagen při kojení? Dámy, můžete být klidné, ať už kojíte, nebo ne, kolagen užívat můžete. Navíc se to i doporučuje. Pokud samozřejmě volíte skutečnou kvalitu, kde se dočkáte i výsledků. Inca Collagen je ne náhodou jedničkou na českém a slovenském trhu. Tento mořský kolagen splňuje přesně ty kritéria kvality, které hledáte.

Inca Collagen
Inca Collagen | Zdroj: Inca Collagen s.r.o.

Získává se z mořských ryb, které jsou výborným zdrojem čistého kolagenu. Díky své čistotě se tento kolagen jednoduše hydrolyzuje. Nejsnáze hydrolyzovatelný je proto, že u ryb nejsou molekuly kolagenu spojené s dalšími složitými strukturami tak jako u savců. Tyto struktury hydrolýze kolagenu brání a současně se objeví ve výsledném hydrolyzátu jako znečištění snižující účinnost hydrolyzátu v lidském organismu.

Navíc, k získání peptidů se využívá specifický typ hydrolýzy – molekula se štěpí pomocí určitých enzymů, díky čemuž mají výsledné peptidy zachovanou strukturu trojzávitnice. Právě ta je zodpovědná za to, že Inca Collagen má maximální účinnost, protože lidské tělo peptidy rozezná a dokáže využít ke stavbě nových kolagenových molekul.

Inca Collagen je stoprocentně čistý, neobsahuje aroma ani příchutě, a to právě proto, aby si zachoval maximální účinek. Výrobci totiž vědí, že jakákoli aditiva by totiž mohla narušit absorbci kolagenových peptidů.

Díky tomu u maminek účinkuje takto:

1. pomáhá na celkové zotavení po porodu, zlepšuje hojení ran;

2. pomůže vám s pleťovými problémy, například s hormonálním akné nebo pigmentovými skvrnami na obličeji;

3. pomáhá zastavit vypadávání vlasů po porodu následkem hormonálních změn, zlepšuje kvalitu vlasů;

4. zlepšuje kvalitu nehtů;

5. pomáhá i na regeneraci kůže celého těla, na strie.

Kolagen a těhotenství?

Ptáte se, co kolagen a těhotenství? Přestože jde o přírodní bílkovinu, přímé doporučení k užívání Inca Collagene kvůli legislativě Evropské Unie nenajdete. Výživové doplňky se totiž u těhotných žen z etických důvodů netestují a tak neexistuje dostatek dat a informací. Ačkoli existují ženy, kterým pomohl už během těhotenství, je to na individuálním zvážení. Avšak už hned po porodu jeho užívání nic nebrání.

Používala jsem ho před těhotenstvím na pleť a úžasné. Počas těhotenství jsem jen snížila dávky na poloviční a myslím, že i to mně zachránilo před striemi které mám dědičné. Používám i teď při kojení a nepadají mi tolik vlasy jako jiným maminkám. Pleť mám krásnou, bez pupínku a cítim že i energii. Je to takový malý zázrak a ja na nej nedám dopustit,“ zhodnotila zákaznice Markéta Bartoňová.

Vyzkoušíte také Inca Collagen na zotavení po porodu? Recenze mluví samy za sebe, takže proč nezkusit ověřenou značku, která je na trhu již 6 let a za tu dobu si získala již přes 200 tisíc spokojených zákazníků.