..

.. Zdroj: Bellinda

Jak mít krásná chodidla po celé léto? Stačí pár jednoduchých triků

K létu neodmyslitelně patří lehounké sandálky a bosé nožky, kterými rády okouzlujeme nejen své mužské protějšky. Abyste je ale mohla bez obav vystavit, potřebují vaše chodidla dostatečnou a pravidelnou péči. Nemusíte chodit každý týden na pedikúru a trávit hodiny v salonech. Bohatě postačí 30minutový wellness rituál, který hravě zvládnete z pohodlí své koupelny.

6 kroků k dokonalým a zdravým chodidlům:

1. Začněte tím, že si na sebe večer vyhradíte alespoň 30 minut.

2. Nejprve svým chodidlům dopřejte voňavou lázeň. Horká voda totiž změkčí ztvrdlou kůži na chodidlech a tím vaše nožky dokonale připraví na další kroky péče. Pro zesílení efektu přisypte do lázně Rochovu sůl nebo sůl s řebříčkem či výtažkem z mořské řasy. Kapkou oblíbeného éterického oleje zase příjemně opojíte své smysly.

3. Po zhruba 15 minutách relaxace nohy osušte, vezměte si k ruce lufu a vrhněte se na masážní peeling. Krátkou exfoliací zbavíte svá chodidla odumřelé kůže a ona se vám na oplátku odvděčí sametovou hebkostí.

4. Pakliže chcete jít opravdu do hloubkové péče, obruste posléze pemzou vše, co peeling nezvládl.

5. Po důkladném osušení nakonec přichází na řadu to nejdůležitější – hydratace. Jestliže jste svou kosmetickou poličku doposud nedoplnila o speciální krém na nohy, postačí vám prozatím jakýkoliv hutnější krém. V lepším případě jej nenápadně podstrčte své drahé polovičce s prosíkem o masáž, v horším pak hydrataci převezměte do svých rukou.

6. Aby se vaše chodidla měla jako v bavlnce, zakončete pečující rituál tím, že své namazané nožky schováte do huňatých ponožek. Chcete-li okusit na vlastní chodidla, jak se chodí po obláčcích, sáhněte po dámských ponožkách SOFT SOCKS. Ponožky si nechte klidně i přes noc, protože jedině tak zažijí vaše nožky opravdovou hydratační explozi. Nebo vyzkoušejte nové ponožky s hydratujícím efektem WALK & CARE SOCKS.

..
.. | Zdroj: Bellinda

Tip: Se suchou a zrohovatělou kůží si hravě poradí bambucké máslo, kokosový olej i krém s včelím voskem nebo s vitaminem E.