Video placeholde

Jak být na fotkách krásná? Dodržujte tyto tři rady vizážistů

Jak to, že vaše kamarádka vypadá na všech fotkách, co postuje, jako ze žurnálu? Za to vy, když nepoužijete filtr, tak to za nic nestojí? My víme, proč to je, a také, jak tomu udělat přítrž! Není v tom žádná věda. Vizážisté vám prozradí své triky! 

Ano, záleží na oblečení a kde se fotíte, ale dominantní úlohu hraje většinou váš obličej. Takže i správné líčení. Dodržujte tato tři pravidla a žádné focení vás nezaskočí. Požádali jsme o radu předního vizážistu značky Dermacol Tomáše Vidu.

Pleť jako panenka

Přepudrovat lesklá místa před každým záběrem není vždy možné, proto jsou výběr a aplikace make-upu základem úspěchu. Ideální je použít nejdřív tzv. primer, který zvýší odolnost líčení během dne. Praktickým řešením je dvoufázový make-up s obsahem podkladové báze. Jeho použitím v jednom kroku vyhladíte jemné vrásky, zamaskujete póry a pleť získá příjemný matný finiš. Nezapomeňte na překrytí nedokonalostí a kruhů pod očima pomocí korektoru. Na závěr líčení zafixujte sypkým transparentním pudrem. Aby pleť na fotkách působila plastičtěji, použijte bronzer, který naneste pod lícní kosti. Hranu nosu a srdíčko nad rty zvýrazněte rozjasňovačem.

Základem je sjednocená pleť
Základem je sjednocená pleť | Zdroj: istock.com

Bude se hodit:

Korekce nedostatků je pro krásné fotky zvlášť důležitá. Když si chcete dát záležet, použijte paletku korektorů s více odstíny. Zelený barevně neutralizuje začervenání a rozšířené cévky v okolí nosu a na tvářích. Žlutý překrývá modřiny, žilky a jiné nedostatky fialově-modré barvy. Béžový barevně sjednocuje a účinně překrývá pigmentové skvrny a jizvičky.

Pokračování 2 / 3

STOP černé na očích

Vyvarujte se tmavých barev
Vyvarujte se tmavých barev | Zdroj: istock.com

Při líčení očí se vyvarujte tmavých barev a ostrých linek, které na fotkách přidávají věk. Volte raději přirozené „nude“ odstíny. Záhyb oka zvýrazněte hnědou a rozmažte do ztracena. Zbytek víčka už jen přetřete stínem tělové barvy, která ho zvýrazní. Na vnitřní linku použijte bílou kajalovou tužku, která oko opticky zvětší. Díky krémové textuře je také ideální na zvýraznění vnitřního koutku. Po aplikaci ji už jenom prstem jemně zapracujte do ztracena.

Na co nezapomenout:

Při úpravě obočí použijte namísto tužky pudrový stín s pěnovým aplikátorem. Působí přirozeněji. Důležitý je výběr správného odstínu, který by měl být maximálně o stupeň tmavší, než je barva vašich vlasů.

Pokračování 3 / 3

Rty jako femme fatale

Rtěnka vás rozzáří
Rtěnka vás rozzáří | Zdroj: istock.com

Úsměv je alfou a omegou každé dobré fotky. Správným líčením jeho efekt ještě znásobíte. V případě, že jste majitelkou velkých a plných rtů, si můžete dovolit výrazné rtěnky, které podtrhnou jejich dokonalost. Když však máte úzké rty a chcete je opticky zvětšit, použijte rtěnku v nude odstínu nebo lesk. Pro preciznější aplikaci nezapomínejte na konturovací tužku v barvě rtěnky.

Malý trik:

Na střed nalíčených rtů aplikujte multilíčidlo, které jste použili i na rozjasnění pleti.

Máte jen pár minut? Nevadí, naučte se nalíčit za pár minut.

Video placeholde