Video placeholde

Co budeme nosit na jaře? 15 trendů newyorského fashion weeku

Newyorský fashion week je v plném proudu, a ačkoli ještě neskončil, už nyní z jednotlivých přehlídek jasně vystupují trendy na jaro a léto 2018. Opět nebude chybět inspirace devadesátkami (tentokrát se to týká hlavně barev) a prosadí se i několik trendů, které už jsme si zamilovali letos. Snad nejzásadnější tendencí ale bude styl matchy-matchy – tedy outfity sladěné do jedné barvy či vzoru. Podívejte se, které to budou. 

Oranžová

Oranžová
Oranžová | Zdroj: NYFW

Jestliže barvou léta byla žlutá a podzim se nese na vlně červené, na jaře se nejspíš stane barvou sezóny sytě oranžová. A to je dobře, protože jakkoli se nám nemusí líbit na první pohled, je to barva optimistická, která dodá energii(tu budeme po zimě určitě potřebovat).

Svislé a šikmé pruhy

Svislé a šikmé pruhy
Svislé a šikmé pruhy | Zdroj: NYFW

Proužky snad ani nemohou zestárnout, a tak si je poneseme i do další sezóny. V kurzu budou hlavně svislé a šikmé pruhy a kromě různých košilí, halenek nebo sukní poletí také pruhované kostýmy či komplety.

Šedý kostým

Šedý kostým
Šedý kostým | Zdroj: NYFW

Další trend, který se udrží, jsou kalhotové kostýmy. Pokud se tedy rozhodujete už teď, jaký si pořídit, určitě neuděláte chybu, když zvolíte šedý s jemnou žíhanou nebo kostkovanou texturou.

Měď a bronz

Měď a bronz
Měď a bronz | Zdroj: NYFW

Měděná a bronzová jsou nová camel! Působí stejně nadčasově a elegantně, ale ještě luxusněji, hlavně v kombinaci se saténem.

Květy

Květy
Květy | Zdroj: NYFW

Květy na jarních přehlídkách nejsou zastoupeny až tak masivně jako v předchozích sezonách, nicméně z našich šatníků by zmizet neměly. Trendy budou zejména orientální potisky růžových a žlutých květů na černém nebo bílém pozadí.

Pokračování 2 / 3

All White

Celá v bílém
Celá v bílém | Zdroj: NYFW

Minimalismus se tentokrát na přehlídky propracoval v podobě bílé barvy, do které se budete moci na jaře doslova zahalit. Kromě sportovně elegantních outfitů poletí také bílé šaty.

Fuchsiová

Fuchsiová
Fuchsiová | Zdroj: NYFW

Další barva, kterou můžete obléci od hlavy až k patě, tedy pokud si na to troufnete. Romantičtější povahy si mohou pořídit šaty, odvážnější třeba sako nebo celý kostým.

Elegant & ripped

Kabátek a roztrhané džíny
Kabátek a roztrhané džíny | Zdroj: NYFW

Je to pár let, co tento styl prosadil Alexander Wang, když byl ještě kreativním ředitelem Balenciagy, a už je tu zas. Elegantní kabátek, sako či bundička a v kontrastu k němu roztrhané džíny.

Khaki kombinéza

Khaki kombinéza
Khaki kombinéza | Zdroj: NYFW

Oblíbená khaki barva rovněž nezmizí. Na přehlídkách byla k vidění zejména ve formě overalů a matchy-matchy outfitů včetně bot a kšiltovky.

Levandulová

Lila
Lila | Zdroj: NYFW

Jednoznačně královnou pastelových odstínů pro příští rok je něžná fialová v odstínu levandule. Oblíbila si ji i Victoria Beckham, která ji představila nejen ve své kolekci, ale i na sobě, když si k džínám a bílému triku obula fialové lodičky.

Pokračování 3 / 3

Černý třpyt

Černý třpyt
Černý třpyt | Zdroj: NYFW

Disco dekadence slaví comeback. Na přehlídkách v New Yorku byly vidět šaty, topy či kalhoty, které měly jedno společné – černý třpyt, třásně či volány a transparentní látku.

Denim

Denim
Denim | Zdroj: NYFW

Džínovina samozřejmě nemůže chybět. Příští rok bude trendy zejména indigo denim s viditelným prošitím, které trochu evokuje pracovní kombinézu. Ale není pochyb o tom, že jako trend to bude fungovat.

Žluté akcenty

Žluté akcenty
Žluté akcenty | Zdroj: NYFW

Žlutá byla, je a bude trendy barvou i příští rok. Sice ji na jaře nejspíš převálcují oranžová se zelenou (vzpomínáte na druhou půlku devadesátých let?), nicméně i tak se bude stále nosit zejména v kombinaci s neutrálními barvami, jako jsou béžová, bílá, černá nebo stříbrná.

Stříbro

Stříbro
Stříbro | Zdroj: NYFW

Když je řeč o stříbrné, ani ta na přehlídkách v New Yorku nechyběla. A opět v sobě nesla ozvěnu devadesátých let. Ať už ve formě třpytivých slip-on šatů nebo jako metalická kůže evokující styl, který před dvaceti lety ohlašoval nástup digitální éry.

Zelená

Zelená
Zelená | Zdroj: NYFW

Pastelově či hráškově zelená na newyorských přehlídkách rovněž ovládla celé outfity. Nosit se bude jak tón v tónu, tak i kombinace (nepatrně) různých odstínů. A na své si přijdou i ty, které mají raději tmavě zelenou.