..

.. Zdroj: Sothys

Chcete znát tajemství bezchybné pleti Francouzek? Vyzkoušeli jsme omlazující péči v salonu Sothys

Každá z nás si přeje zůstat krásná co nejdéle a mít hladkou pleť bez vrásek. Ale čas zastavit bohužel nedokážeme a na tváři se dříve či později věk projeví. Pro zralou pleť platí, že nároky na její péči rostou, obzvlášť pokud jsme ji dříve zanedbávali. A to byl tak trochu i můj případ.

Najít tu správnou kosmetickou péči stále bývá problém. Salonů je sice mnoho, ale většina z nich nabízí to stejné. Vyčištění pleti, lehké pohlazení tváře nazývané masáž a aplikaci masky. Jelikož jsem bohužel takových to kosmetických ošetření pár absolvovala, byla jsem i před návštěvou salonu Sothys mírně skeptická. Nyní se za to z hloubi duše omlouvám. Omlazující péče, kterou jsem absolvovala, naprosto předčila má očekávání.

Jak pleť správně nastartovat

Nové intenzivní ošetření mládí ßP3. TRI-KOMPLEXTM, které v salonu nabízí a které jsem vyzkoušela, trvá cca 90 minut a jde o cílenou péči, která bojuje s prvními známkami stárnutí, jako jsou vrásky nebo povolená kůže. Po běžném očištění pleti následoval krém s 2 % kyselinkami pro zaktivnění pleti, s čímž jsem se doposud nikde nesetkala. Po dvou minutách jeho intenzivního působení mi majitelka salonu odstranila z pleti staré a odumřelé kožní buňky pomocí důkladného peelingu. Oblast nejčastějšího výskytu vrásek (tj. kolem očí, na čele a na nevzhledné rýhy kolem úst) byla poté ošetřena speciálním sérem. A na spodní kontury obličeje použila liftingové sérum. Pro co nejefektivnější vstřebání sér bylo zapotřebí jejich jemného vmasírování.

Samozřejmě se nezapomíná ani na dekolt, jehož pečlivá masáž vás krásně uvolní a příjemně zrelaxuje. Následovala další masáž, tentokrát celého obličeje. Nešlo jen o pár běžných pohybů. Během 15 minut se dostalo na každý centimetr obličeje a jednotlivé pohyby se důkladně měnily. Jednoduše jsem si vychutnávala každý okamžik. Zvláštní pozornost se zde věnuje povislé kůži na spodní čelisti. Rozhodně nečekejte nějaké jemné hlazení, masáž je opravdu důkladná a o to více účinná. Technika masáží je totiž jasně daná. Právem si její know-how značka Sothys pečlivě střeží a své zaměstnance vysílá dvakrát do roka na exkluzivní školení do Francie.

..
.. | Zdroj: Sothys

Oční okolí

Mimické vrásky, „mračivé“ vrásky u kořene nosu nebo nevzhledné pytle pod očima vyžadují speciální péči. Ta se v salonu Sothys provádí speciálně vytvořenými porcelánovými lžičkami, které se noří do ledové tříště a svým chladem dodávají očnímu okolí během masáže uvolňující pocit a zbaví oči únavy. Díky následné chladivé gelové masce je celé oční okolí dokonale vypnuté a svěží. Všechny krémy i séra mají velice příjemnou a nevtíravou vůni, která vaše smysly nikterak nerozptyluje a zbytečně nedráždí. Tuto oční kůru si můžete dopřát v rámci celkového ošetření nebo i samostatně, třeba v pauze na oběd.

Lifting a relax

Po hýčkání oblasti očí přichází závěrečná hydratační maska. Začíná se opět vráskami a povislými konturami. Aby byl efekt co nejúčinnější, přes celý obličej se důkladně napne gáza, která obličej krásně „vytáhne“. Nyní už jen 15 minutová relaxace. Třešničkou na dortu je rozjasňující sérum a revitalizační krém ze stejné řady.

Pro koho je toto ošetření vhodné?

První projevy stárnutí se objevují již kolem 30. roku. Cílem ošetření rozhodně není tyto známky času zastavit, ale zmírnit a vytvořit prevenci proti jejich dalšímu vzniku. Intenzivní ošetření mládí ßP3. TRI-KOMPLEXTM, které jsem v salonu Sothys absolvovala neobsahuje mechanické čištění pleti a není zcela vhodné pro velmi aknózní pleť.

..
.. | Zdroj: Sothys

A jaký byl výsledek?

Pleť byla dokonale jemná, rozjasněná a vypnutá. Jemné vrásky, které mám zejména kolem očí a na čele, byly takřka neviditelné. I když je procedura zaměřená hlavně na projevy stárnutí, i mé drobné akné, které se mi neustále objevuje kolem úst a kterého se již delší dobu nemohu zbavit, bylo pryč. Rozhodně tedy nebudu lhát, když potvrdím, že díky této péči získáte viditelně mladší tvář již po prvním ošetření. Nejúčinnější je ale tato kúra v cyklu tří ošetření v průběhu jednoho měsíce, po kterých pleť působí mladší až o 6 let. Jestliže jsem viděla takové zázraky již po prvním sezení, po třetím bych se mohla rovnou vrátit na střední školu.

TIP na závěr: Víte, že při spaní na boku se nejvíce tvoří vrásky v dekoltu?