Kabelka Mini MAC, Rebecca Minkoff, 5127 Kč

Kabelka Mini MAC, Rebecca Minkoff, 5127 Kč Zdroj: Nordstrom.com

Kabelka Jacquard Love, Rebecca Minkoff, 8546 Kč, www.nordstrom.com
Kabelka Veau, Longchamp, 10 912 Kč, www.nordstrom.com
Kabelka Recriut Nomad, Marc Jacobs, 11 833 Kč, www.nordstrom.com
 Kabelka, Tommy Hilfiger, 5149 Kč, www.bibloo.cz
Kabelka MICHAEL Michael Kors, 5995 Kč, www.nordstrom.com
29
Fotogalerie

6 důvodů, proč jsou mini kabelky lepší než velké tašky

Mini kabelka – vejdou se do ní sotva peněženka, mobil, kapesníčky a rtěnka. Přesto je jedním z nejpraktičtějších módních doplňků ze všech. Nevěříte? 

Máme pro vás 6 důvodů a 25 kabelek, které vás o přesvědčí, že minimálně jednu mini kabelku potřebujete i vy.

Pokračování 2 / 7

Nesklouzávají z ramena

Malé kabelky, tzv. crossbody, mívají praktický popruh, řemínek nebo trendy řetízek, díky němuž se dají nosit přes rameno, ale i křížem. To oceníte zejména ve chvílích, kdy máte obě ruce plné jiných tašek nebo když tlačíte kočárek a klasická kabelka přes rameno sklouzává průměrně každých pět sekund.

Pokračování 3 / 7

Lépe v nich udržíte pořádek

Do mini kabelky se toho moc nevejde. Což může znít jako nevýhoda, na druhou stranu, když toho do ní moc nenarvete, pak se z ní nemůže stát ani bezedná černá díra, která co pohltí, to už nevydá (anebo vydá, za půl roku a bude to s největší pravděpodobností zmačkané, počmárané propiskou, oleptané rtěnkou a navrch ještě obalené drobky).

Pokračování 4 / 7

Mohou být bezpečnější

Messenger kabelka je bezpečnější (tedy pokud ji nosíte křížem). Jen těžko by vám ji mohl někdo jen tak sebrat, když mu v tom bráníte vlastním tělem. Navíc ji máte stále před očima a ještě ji můžete stylově přidržovat rukou. Skvělé kombo pak tvoří třeba s batohem – do kabelky dáte cenné a životně důležité věci jako mobil, peněženku a klíče a knihu, svačinu, oblečení na cvičení či nákup strčíte do batohu.

Pokračování 5 / 7

Můžete s nimi tančit

Mini kabelka vás netíží! Logicky se toho do ní vejde méně a přestože ji nosíte přes rameno, není to pro vaše záda taková zátěž. A co víc, dává vám pocit svobody – je úplně jedno, jak se večer vyvine a jestli skončíte na tanečním parketu. S mini kabelkou můžete v klidu i tančit.

Pokračování 6 / 7

Stojí méně peněz

Mini kabelka tolik nestojí. Pokud zatoužíte po kousku luxusní značky, jejíž modely začínají na tisících EUR, u mini kabelky máte pořád šanci, že se bude pohybovat v řádu stovek. Navíc si koupí menšího a dostupnějšího modelu můžete ověřit kvalitu a trvanlivost materiálů, než se rozhodnete investovat do větší tašky.

Pokračování 7 / 7

Jsou hravé a trendy

S mini kabelkou se můžete odvázat! Pokud jste jinak spíš minimalistický typ a potrpíte si na tlumené barvy, mini kabelka je příležitost, jak vyzkoušet všechny ty aktuální jarní trendy, které hýří barvami, bambulkami a nejrůznějšími střapci.

Pokud už mini kabelku máte, můžete jí dodat skvělý face lift v podobě nového popruhu. Výrazné, vyšívané a různě zdobené popruhy jsou totiž natolik trendy, že je některé značky prodávají i zvlášť (například Rebecca Minkoff nebo Kate Spade New York). V kurzu jsou také slaměné kabelky nebo hravé modely evokující léto.

Zajímá vás lokální móda? Originální kabelky přes rameno seženete třeba u značky Pepieta. Podívejte se na video.