Pantofle s bambulí, net-a-porter.com, 495 euro

Pantofle s bambulí, net-a-porter.com, 495 euro Zdroj: archiv firem

Muletky s flitry, Asos.com, cca 1200 Kč
Pastelové muletky, Vagabond, 2299 Kč
Léto přeje barvám!
Růžové muletky, Asos.com, cca 1000 Kč
Metalické muletky, Baťa, 1799 Kč
26
Fotogalerie

5 žhavých letních trendů: Tyhle boty musíte mít!

Máte už nové letní obutí? Pokud ne, tak rychle vyrazte do obchodu a nezapomeňte se inspirovat žhavými trendy. Dáte přednost ležérním espadrilkám, nebo elegantním sandálkám s páskem kolem kotníku?

Pokračování 2 / 6

Mules

Takzvané muletky charakteristické otevřenou patou, špičkou a širokým podpatkem se znovu vrací do módy! V 50. letech je milovala Marilyn Monroe, dnes se bez nich neobejde snad žádná zahraniční kráska nebo fanynka módy. Z přehlídkových mol a slavných módních blogů se konečně dostaly i do obchodů. Sáhněte po barevných, které budou v ulicích pořádně vidět. Skvěle vypadají s úzkými kalhotami v kontrastní barvě nebo k romantickým květovaným šatům.

Pokračování 3 / 6

Espadrilky

Žádná jiná bota není pro léto tak typická jako právě espadrilky. Plátěné boty nebo sandálky se slaměnou podrážkou či klínkem jsou doslova symbolem léta. Můžete v nich vyrazit na pláž, do města, ale klidně i na letní večírek. Nebraňte se nejrůznějším vzorům i aplikacím v podobě třásní, barevných kamínků, flitrů nebo hravých bambulek.

Pokračování 4 / 6

Pásek kolem kotníku

Letos vévodí elegantním botám sandálky na nízkém a širokém podpatku s vázáním kolem kotníku, které vypadá na opálených nohách naprosto dokonale. A co víc, šněrování kolem kotníku také zvyšuje stabilitu a komfort, takže se na podpatku budete cítit maximálně pohodlně.

Pokračování 5 / 6

Pantofle

Kdo by to byl řekl, že z pantoflí se stane nepostradatelný módní kousek. Všechno to začalo, když se zhruba dva roky zpátky vrátily do módy legendární "ortopedické" pantofle Birkenstock. Letos jde však minimalismus stranou a do popředí se dostávají metalické, barevné a zdobené modely. Čím dál oblíbenější jsou takové gumové pantofle, které nemusíte nosit jen na pláži nebo u bazénu, ale klidně i do města.

Pokračování 6 / 6

Platformy

Další žhavý hit ze 70. let je zpět! Sandálky na platformě zaplavily nejenom přehlídková mola, ale i téměř všechny obchody s obuví. Pokud nejsou podpatky nic pro vás, pořiďte si sandálky s takzvanou platformou, tedy s plochou, ale širokou podrážkou.