Barbora Strýcová

Barbora Strýcová Zdroj: redakce Dieta

.
Barbora Strýcová
Barbora Strýcová
Barbora Strýcová
Barbora Strýcová
6
Fotogalerie

Barbora Strýcová: Miluju tepláky, ale i šaty a podpatky

V současné době jsou se svou parťačkou tenisovým deblovým párem číslo jedna. Zda letos bude hrát, netuší, ale stále se udržuje v kondici. Nevydrží totiž v klidu, a tak si čistí hlavu během.

Když jsem se s ní domlouvala na focení, kývla. Říkala jen: „U mě bude těžké najít termín, musíme to udělat rychle. Teď akorát odjíždím na měsíc do Ameriky, ale až se vrátím, můžeme jít na to.“ Z Ameriky se vzhledem k celosvětové situaci vrátila poněkud dřív a dnes je tenisová sezona pozastavená do 13. července. Už se ale ozývají hlasy v tom slova smyslu, že se možná letos nerozjede vůbec. Tenisté jsou totiž z celého světa a cestují všude možně. Dnes jsou tady a za týden na druhém konci zeměkoule.

Na konci prázdnin začíná v New Yorku poslední grandslam sezony. V areálu US Open teď ale vyrůstá obří polní nemocnice. Další štací je Asie, potažmo Wu-Chan. Bára, která ještě na začátku sezony kralovala tenisovému trůnu ve čtyřhře a nyní je se svou parťačkou na prvních dvou místech ve světovém žebříčku, tak tenisovou raketu bere do ruky spíše výjimečně. Udržuje se ale v kondici, každý den cvičí a běhá. Přesto bylo focení pro Dietu jiné. Proč?

Začnu asi tím, že jste si přála nefotit se ve sportovních věcech a vypadat úplně jinak. Mám to chápat tak, že za celý rok už máte toho sportovního oblečení dost?

Ano, chápete to dobře. Neříkám, že sportovní oblečení nemám ráda. Tepláky jsou pro mě pořád nejpohodlnějším oblečením, co existuje. Doma vlastně nic jiného nenosím, ale když jde o focení nebo nějakou akci, kdy si můžu vzít něco jiného, tak tu změnu vítám. A je fajn, že mě lidi občas vidí v něčem jiném než ve sportovním.

Máte ráda módu?

Strašně moc. Móda je pro mě relax. Odreagování se. Nemyslím jen nakupování, ale i střihy, příběhy, návrháři… Jejich příběhy jsou často velmi zajímavé. Nedávno jsem viděla dokument (ty mám opravdu moc ráda) VERY RALPH a bylo to tak nádherné, že jsem dlouho nic tak hezkého neviděla. A ještě k tomu, módu od Ralpha Laurena mám fakt moc ráda.

Občas vás vidím na různých společenských akcích v nádherných šatech a mám pocit, že si to užíváte…

Když už na nějakou akci jdu, tak si opravdu dám záležet, aby všechno do sebe zapadlo. Vlasy, make-up a samozřejmě šaty.

Vzhledem k tomu, že jsem hodně velký fanda tenisu, by mě zajímalo, jak to mají hráčky, když jeden den večer jdou na zahajovací párty před turnajem a druhý den už nastupují k prvnímu zápasu. Dokážete si takový večírek vůbec užít?

Ne. Většinou je to tak, že jdete na tu párty, uděláte vše potřebné, jako jsou rozhovory a podobně, a pak jdete zpátky na hotel, na svůj pokoj. Pro nás to nejsou večírky ve smyslu, že přijdeme, dáme si drink a budeme mít fajn tančící večer. Spíš je to pro nás něco jako povinnost se ukázat kvůli sponzorům turnaje. Ty akce jsou fajn, ale vy tam nejste kvůli nim, ale kvůli své práci, a to je tenis.

Jaké má Bára oblíbené šaty a za co nejvíc utrácí? Co si musí zabalit na cesty na turnaje a má po sezóně chuť cestovat? Jak si vybírá spoluhráčky do čtyřhry, jak probíhají dny na turnajích a co dělá, když nemusí nic? Všechno se dozvíte v novém čísle časopisu Dieta.

Koupíte ho na novinových stáncích nebo si ho můžete objednat na www.ikiosek.cz – v největší on-line trafice s dopravou zdarma!

.
. | Zdroj: red