Rodiče tvrdí, že se Manpreet narodil jako zdravé dítě a jeho růst se zastavil, až když bylo miminku šest měsíců.

Rodiče tvrdí, že se Manpreet narodil jako zdravé dítě a jeho růst se zastavil, až když bylo miminku šest měsíců. Zdroj: profimedia.cz

U Manpreetových sourozenců se problémy s růstem neobjevily. Nejmenší člověk světa je místními lidmi uctíván jako reinkarnace hindustického boha a chodí do denně navštěvovat.
Manpreet Singh měří ve svých 21 letech pouhých 59 centimetrů.
Nejmenší člověk světa měří ve svých 21 letech pouhých 59 centimetrů.
4
Fotogalerie

Nejmenší člověk světa měří jako pet lahev. Sousedé ho uctívají jako boha

Má pouhých 59 centimentrů, o málo víc, než běžný novorozenec. Jeho sourozenci přitom dorostli běžné výšky. Přesto se stal slavnější, než oni. Denně k němou totiž chodí zsátupy lidí ze sousedství a uctívají ho jako boha.

Manpreet Singh z indického města Punjabu je jedním z nejmenších lidí světa. Tento človíček se ve svých 21 letech může poměřovat s pet lahví. Jeho velikost odpovídá vzrůstu šestiměsíčního dítěte. Měří pouhých 59 centimetrů a váží 6,8 kilogramů.

Jeho rodiče Jagtar Singh and Manjeet Kaurová tvrdí, že se Manpreet narodil jako zdravé dítě a prvních šest měsíců se vyvíjel jako každé jiné. Ale po půl roce života se růst jejich potomka zastavil. Rodina má několik dětí a jen u Manpreeta se vyskytnul tento problém se vzrůstem.

Lidé z okolí věří, že Manpreet je reinkarnací hinduistického boha a proto je od svých 12 let uctíván. Denně ho navštěvují lidé z blízkého i vzdáleného okolí, aby jim požehnal.