Video placeholde

Modrý kód terčem kritiky: Diváci se bouří!

Tak tohle tady ještě nebylo! Nový primácký seriál Modrý kód z prostředí urgentního příjmu v nemocnici má za sebou pouze několik pokračování a na sociálních sítích už vypukla válka. Dokonce vznikla skupina, která žádá, aby ho televize zrušila. Najdou se ale i diváci, kteří ho naopak zuby nehty brání!

„Tento seriál zesměšňuje a znevažuje práci sester a doktorů. Vítám zde všechny, kteří si všímají negativního vlivu těchto seriálů na veřejnost a podpoří jeho zrušení,“ burcují zastánci zrušení příběhů z nemocnice Rubava. „Bylo by škoda seriál rušit...,“ míní jeho zastánci. Televize Prima si z negativních reakcí těžkou hlavu nedělá. Modrý kód je hit a potvrzují to i čísla sledovanosti.

„Diváci mají samozřejmě svobodnou volbu, jakému programu dají přednost. Pro nás je jedním z hlavních kritérií sledovanost a k Modrému kódu a tedy i k této facebookové stránce bychom rádi uvedli, že si naše seriálová novinka za relativně krátkou dobu našla svou stabilní diváckou základnu, která mu zachovává svou věrnost a ohlasy převažují jednoznačně pozitivní,“ sdělila deníku Aha! mluvčí televize Prima Jana Mrákotová.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že Jiří Štěpnička (69), Sabina Laurinová (44) nebo Marek Němec (35) dokázali zaujmout přes milion diváků. A to je dost pádný argument i pro všechny odpůrce.