Jak to udělat, aby z pouhého jiskření vznikl vztah, který vydrží?

Jak to udělat, aby z pouhého jiskření vznikl vztah, který vydrží? Zdroj: Shutterstock

Jak provozovat bezpečný orální sex

Nebezpečné pohlavní choroby číhají všude. Pokud nechcete nic riskovat, řiďte se následujícím návodem.

Riziko nákazy virem HIV číhá všude. Nakazit se člověk samozřejmě může i při nechráněném orálním sexu, ať už s mužem nebo se ženou. Není to tak nebezpečné jako nechráněný pohlavní či anální styk, ale stejně je možné dostat AIDS i touto cestou.

Existují dokonce záznamy o několika podobných případech. Co musíte udělat, chcete-li se dostatečně chránit před rizikem nákazy: Ujistěte se, že máte čistá ústa. Že v nich nemáte žádné ranky či boláky, ani vám nekrvácí dásně. Protože přítomnost krve zvyšuje riziko.

Orální sex se ženou

Vaginální sekret se vám v žádném případě nesmí dostat do úst. Proto použijte kousek igelitu jako bariéru mezi vašimi ústy a vagínou nebo si ustřihněte vršek z kondomu.

Orální sex s mužem

Za každou cenu musíte zabránit tomu, aby se vám do úst nedostalo semeno. Použijte proto kondom, pozor však na lubrikanty a spermicidy, to by vám pak asi moc nechutnalo. Pro tyto příležitosti jsou maximálně vhodné kondomy s příchutí. Ochrana především, to je jasné. I když zůstává otázkou, jestli si orální sex přes igelit vůbec někdo užije.

Možná si zachováte fyzické zdraví, těžko říct, jestli podobným postupem neutrpí psychika. Takže na zdraví!

Článek připravil Blesk pro ženy.