...

... Zdroj: Shutterstock

Co jste o sexu nevěděli: Jak rychlé je například sperma?

Co se trošku teoreticky vzdělat v oblasti sexu? Věděli jste například, že klitoris obsahuje až osm tisíc nervových zakončení? Tolik jich nenajdete nikde na těle, i mužský nástroj slasti v jejich počtu zaostává, a to zhruba o polovinu.

Čtyřicet jedna centimetrů?!

Penis sám nabízí řadu zajímavých teoretických poznatků. Například taková ejakulace. Průměrný muž vyprodukuje za svůj život přibližně 65 litrů semene. To opouští tělo neuvěřitelnou rychlostí - 45 km/hod. a dokáže dolétnout (podle dosavadních záznamů) až do vzdálenosti 3,35 metru. Nezajímavé nejsou ani rozdíly v délce mužského penisu - ten nejdelší v současné době měří při erekci neuvěřitelných 41 centimetrů. Naopak nejmenší zaznamenané přirození měl muž, který stěží naměřil 1,15 cm. Průměrný penis má pak v klidovém stavu 6,35 cm, při erekci 15,26 cm a lékaři tvrdí, že pro kvalitní uspokojení partnerky stačí penis v délce 9 cm. Rozdíly ale najdeme i podle národností.

...
... | Zdroj: Shutterstock

Pokračování 2 / 5

Soutěž národů:

V Česku jsou na tom muži poměrně dobře. Průměrná délka penisu je zde 15 cm. Francie: 16 cm Španělsko: 13,6 cm Největší vagina na světě

Na velikosti ovšem záleží i u vaginy. Tady ovšem určitě o rekordní velikost zájem nebude. A jaká je? Jen těžko si představit, že některá ze žen překoná rekord držený Skotkou Annou Swan (1846-1888), která měla podle oficiálních záznamů největší vaginu na světě. Bylo to zřejmě dané její výškou, protože měřila 230 cm. Velikost její vaginy se však odvozuje z jejího porodu. Přivedla totiž na svět dítě s váhou 11,8 kilogramu, jehož hlavička měla po obvodu 48 cm.

...
... | Zdroj: Shutterstock

Pokračování 3 / 5

Do naha!

Příjemné vzrušení dokáže mužům i ženám přinést striptýz, kdy účinkující dráždí publikum chtivé nahoty pomalým svlékáním. To ostatně vyjadřuje i anglický název tohoto erotického požitku, striptease, kdy strip znamená „svléct se“ nebo „oloupat“, tease „škádlit“, „dráždit“ nebo „pokoušet“. První zaznamenaný striptýz viděla na konci 19. století Paříž a až do sedmdesátých let 20. století byl téměř výhradně prováděn ženami. S postupující sexuální revolucí se ale začali objevovat i mužští striptéři. Historická legrácka

...
... | Zdroj: Shutterstock

Jedna z prvních dochovaných zpráv o pražské prostituci pochází už z roku 1336. „V osadě sv. Ondřeje bylo mnoho kurev a nadarmo proti nim farář z kazatelny horlil. V ulicích, kde bydleli studenti, usazovalo se mnoho nevěstek. Zvláště pak stěžovali si na ně osadníci sv. Mikuláše, že dobří lidé měli z toho velké pohoršení, když v pivnicích veřejně se pelešili. Konšelé kárali některé domácí, aby toho nechali. Slíbili. Ale nenechali.“ Jak vidíme, nic se nezměnilo.

Pokračování 4 / 5

Jak šly ženy kdysi na antikoncepci...

Ve středověku se tradovalo, že žena předejde nechtěnému otěhotnění, pokud během menstruace třikrát plivne žábě do tlamy. Antikoncepční účinek této metody měl trvat po celý rok. V Egyptě zase znali antikoncepční pastu, kterou si tamní ženy vtíraly do vagíny. Na tom by snad nemuselo být nic tak zvláštního, kdyby se ovšem zmíněná pasta nevyráběla z medu a sloního trusu.

...
... | Zdroj: Shutterstock

Vědci zjistili, že sex není jen o uspokojení a početí dítěte, ale dokáže ženám pomoct i v jiných směrech. Dokáže například vyléčit bolest hlavy, zad, bolest břicha nebo migrénu. Při pohlavním styku jsou totiž všechny smysly maximálně omámené a hormonální žlázy pracují na plný výkon. Při každém vzrušení se zvyšuje hladina endorfi nu a oxytocinu, který v těle způsobuje pocit štěstí a spokojenosti a dokáže odstranit migrénu i jiné potíže.

Pokračování 5 / 5

V roce 1869 byl vynalezen první vibrátor. Jeho autorem byl americký lékař George Taylor a šlo o velký a těžký stroj poháněný parou, který byl určen k léčbě různých ženských problémů, například hysterie. Až v první polovině 20. století byla možnost používat vibrátor zpřístupněna širokému okruhu žen. První domácí vibrátor by se ovšem dal popsat jako kombinace ventilátoru a příklepové vrtačky a připomínal spíš nářadí pro kutily. Dnešní vibrátor vznikl kolem roku 1966.

Vibrátor
Vibrátor | Zdroj: Shutterstock.com

Článek připravila redakce Blesk pro ženy.