BANDI VAMOS

BANDI VAMOS Zdroj: BANDI VAMOS

Svatební trapasy – aneb co vše se může přihodit svatebním hostům

Každá žena chce mít vedle sebe na společenských událostech elegantně oblečeného muže, aby společně působili jako dokonalý pár. To platí i v případě svatby. Ženy proto obvykle dbají na to, aby šel muž na svatbu upravený a měl na sobě oblek, košili a kravatu. To však ještě nemusí znamenat zaručený úspěch. Stačí, když se muž oblékne nevhodně nebo jen chybně poupraví styl. Rázem na okolí působí jiným dojmem, než jste si přála. Co patří k nejčastějším trapasům svatebních hostů a jak se jim vyhnout?

Nejčastější trapasy svatebních hostů

1. Široký opasek s velkou sponou

K oblekovým kalhotám opasek bezesporu patří. Nikoli však široký s býčí hlavou v místě spony, který se nosí k džínům. Váš muž přece není kovboj z Dallasu. Správnou volbou je kožený společenský opasek v barvě obuvi, který by neměl být širší než 3,5 cm.

2. Košile s krátkým rukávem

Pod sako není vhodné nosit košili s krátkým rukávem. Jedná se o pravidlo společenské etikety. Navíc, kontakt pokožky ruky s podšívkou může vyvolat nepříjemné pocení. Proto k obleku volte vždy košili s dlouhým rukávem a dbejte na to, aby manžeta rukávu košile vyčnívala z rukávu saka. V opačném případě by mohl muž vypadat, že má sako po dědovi a je mu velké. Podívejte se na elegantní společenské košile, které jsou na svatbu ideální volbou.

BANDI VAMOS
BANDI VAMOS | Zdroj: BANDI VAMOS

3. Tmavá košile

Košile tmavých barev se na svatbu nehodí. Tyto barvy jsou vhodné na ples a jiné večerní události pořádané v zimním období. Na svatbu doporučujeme světlé odstíny barev nebo košili bílou. Při výběru košile i kravaty je na místě zohlednit barvu vašich šatů a doplňků. To proto, abyste působili na první pohled jako pár.

4. Povolená kravata

Dohlédněte na to, aby si váš partner nepovoloval kravatu již po zahájení svatby. Mohl by tak na okolí působit, že má v sobě již mnoho alkoholu. Říká se tomu společensky unavený. Jestliže se v kravatě necítí pohodlně, ať vyčká, až skončí oficiální části svatby. Poté si kravatu může sundat a složenou ji schovat do náprsní kapsy saka. Pokud mívá pocit, že ho kravata škrtí, není to kravatou. Pravděpodobně zvolil nevhodnou velikost límce u košile. Když bude mít košili vybranou správně, bude se cítit pohodlně i s kravatou. Prohlédněte si ideální kravaty pro svatebního hosta.

BANDI VAMOS
BANDI VAMOS | Zdroj: BANDI VAMOS

5. Mokasíny

K pánskému obleku na svatbu se obuv bez šněrování zásadně nenosí. Mokasíny a jiné typy obuvi patří pouze k volnočasovému oblečení.

Nechte si poradit!

Chcete, aby se váš muž vyhnul těmto zbytečným přešlapům a byl na svatbu oblečený správně? Navštivte kteroukoli značkovou prodejnu BANDI, kde mu odborní poradci s výběrem rádi pomohou. V prodejnách BANDI muže oblečete od hlavy až k patě. A to jak na svatbu a jiné společenské události, tak do zaměstnání. Podívejte se, do které prodejny Pánské obleky BANDI to máte nejblíže.