Video placeholde

Serena Williams se vdala! Šaty měla od stejné návrhářky jako Kate Middleton

Zatímco jsme si v pátek připomínali výročí sametové revoluce, v Americe se tu noc konala jedna z letošních svateb roku. Grandslamová královna Serena Williams do toho praštila tentokrát v osobním životě a vzala si otce své dvouměsíční dcery, internetového podnikatele Alexise Ohaniana. 

Ačkoli Serena Williams sází zpravidla na značku Versace, když potřebuje šaty na červený koberec, svatební róbu svěřila návrhářce Sarah Burton, která vede značku Alexander McQueen.

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),Lis 17, 2017 v 5:27 PST

Stala se tak zřejmě její druhou nejslavnější klientkou po Kate Middleton, pro níž navrhovala krajkovou róbu v roce 2011. Na rozdíl od vévodkyně z Cambridge, jež se inspirovala ikonickým stylem Grace Kelly, zvolila Serena jinou klasiku – hladké korzetové šaty s bohatou tylovou sukní. Součástí byla i průsvitná kápě, která je nejen praktickým doplňkem, ale i žhavým trendem. K tomu jednoduchá, ale bohatá kytice bílých růží a šperky v celkové hodnotě tří a půl milionu dolarů.

Ženich, spoluzakladatel webových stránek Reddit Alexis Ohanian, zvolil oblek značky Armani a družičky v čele se sestrou Venus Williams sekundovaly v šatech haute couture svatebního domu Galia Lahav.

Příspěvek sdílený Alexis Ohanian Sr.🗽 (@alexisohanian),Lis 17, 2017 v 6:50 PST

Na módní dům Versace Serena nezanevřela, z jeho dílny putovaly do New Orleans, kde se svatba konala, dvoje šaty na večerní recepci. Podle magazínu Vogue se dekor svatby nesl v duchu filmového zpracování Krásky a zvířete a novomanželé dokonce tančili svůj první tanec na píseň z filmu Tale As Old As Time.

💃🏿🕺🏻 📸 @melbarlowandco @allanzepedaphotography

Příspěvek sdílený Alexis Ohanian Sr.🗽 (@alexisohanian),Lis 18, 2017 v 7:37 PST

Mezi pozvanými hosty byly zpěvačky Beyoncé, Rihanna,Kelly Rowland, dále Kim Kardashian West a nechyběla ani Anna Wintour, která v roce 2015 věnovala Sereně titulku Vogue – fotila ji tehdy Annie Leibovitz a Serena se tak stala první sportovkyní tmavé pleti, která se objevila na titulu.

Tím nejvzácnějším hostem však bezesporu pro tenistku byla její dvouměsíční dcerka Alexis Olympia.

Official. 📸 @melbarlowandco @allanzepedaphotography

Příspěvek sdílený Alexis Ohanian Sr.🗽 (@alexisohanian),Lis 17, 2017 v 9:28 PST

Další fotografie ze svatby Sereny Williams najdete ve fotogalerii.