Meghan odvedl k oltáři Charles, princ z Wallesu

Meghan odvedl k oltáři Charles, princ z Wallesu Zdroj: profimedia.cz

Meghan & Harry se vzali! Ženich byl nervózní, nevěsta si užívala proslov

Před pár minutami si princ Harry a Meghan Markle řekli své ANO v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Od teď budou mít manželé titul vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Jak svatba probíhala a kdo byl mezi hosty?

Zhruba dvacet minut před začátkem obřadu dorazil do kaple princ Harry spolu s bratrem Williamem, který byl jeho svědek. Oba měli na sobě typické uniformy. Princ Harry rozdával jeden úsměv za druhým, ale přesto neskryl nervozitu. Když se Meghan objevila v kapli, Harrymu se dokonce zalily oči slzami. Před obřadem si Harry povídal se svým bratrem, který ho pravděpodobně uklidňoval a dodával mu slova podpory. Celá situace tak připomínala Williamovu svatbu před sedmi lety, jen se role obrátily.

Nevěsta přijela před kapli zhruba pět minut před obřadem. Měla na sobě hladké bílé šaty s vlečkou, ve vlasech tiáru a dlouhý závoj. Autorkou překvapivě minimalistických šatů je britská návrhářka Clare Waight Keller, která loni začala pracovat pro módní značku Givenchy.

Meghan doprovodil k oltáři Harryho otec Charles, princ z Wallesu. Za nimi v roli družiček šlo několik malých dětí, mezi kterými samozřejmě nechyběli ani princ George a princezna Charlotte.

Celý obřad probíhal víceméně tradičně, jen proslov amerického biskupa byl na poměry konzervativních Britů poměrně emotivní. Jeho výroky o lásce, sexu, dobrodružství a dětech tak mohly část hostů zaskočit, Meghan se ale celou dobu usmívala.

Meghan odvedl k oltáři Charles, princ z Wallesu
Meghan odvedl k oltáři Charles, princ z Wallesu | Zdroj: profimedia.cz

Vše o nevěstiných šatech, svatebním dress code i slavných hostech najdete ZDE!