.

. Zdroj: BANDI VAMOS

Jak z vašeho nastávajícího manžela udělat toho nejhezčího ženicha na světě?

Svatba patří mezi velké okamžiky v životě ženy i muže. Hlavně nevěsta si dává záležet na tom, aby vše bylo dokonalé a sladěné do posledního detailu. Proto nevybírá šaty jen pro sebe, ale stará se také o to, jak obléknout svého partnera, aby spolu na svatbě vytvořili absolutně dokonalý pár. Jak tedy správně obléknout ženicha na svatbu? Na to jsme se zeptali šéfdesignérky značky Pánské obleky BANDI, Denisy Vámoš Gróffové.

Je nutné, aby ženich na svatbě dokonale ladil?

Určitě ano. Dejte si však pozor, s čím bude ladit. Ženicha slaďte výhradně s nevěstou, a ne s barvami svatební tabule nebo balónkovou výzdobou. Jak vytvořit z ženicha a nevěsty nejkrásnější pár? Podle barvy šatů a doplňků nevěsty vyberte například svatební vestu a svatební kravatu s kapesníčkem. I takový detail jako kapesníček dokáže pár bezvadně propojit.

Jakou barvu obleku zvolit na svatbu?

Nejde říct, že na svatbu se hodí pouze světlý nebo tmavý oblek. Je důležité zvolit barvu obleku podle typu muže. Na snědých typech krásně vynikne například bílý nebo krémový oblek, naopak muži světlejšího typu by ve světlém obleku mohli působit nevýrazně a mezi ostatními svatebčany zaniknout. Proto jsou v tomto případě tmavé obleky jasnou volbou. Zakryjí i drobné nedostatky na postavě, takže pokud je ženich menší, působí ve tmavém obleku o něco vyšší. Tmavá barva navíc opticky zeštíhluje a nenápadně dokáže zakrýt i menší bříško.

.
. | Zdroj: BANDI VAMOS

Co když si ženich odmítá vzít svatební vestu? Je to přeci proti všem pravidlům společenského oblékání.

Pokud si ženich svatební vestu vzít nechce, nevadí. Nejedná se o žádné pravidlo. Svatební vesta je sice často tím nejlepším kouskem z celého svatebního outfitu, ale ne vždy. Svatební vesta totiž nesluší každému, ta se prostě musí vyzkoušet spolu s oblekem. Pokud se ženich ve vestě necítí, nahradí ji jednoduše anglickou kravatou (regatou) nebo klasickou svatební kravatou a kapesníčkem do kapsičky saka. Opět volte barvu tak, aby ženich ladil se svatebními šaty a doplňky nevěsty.

Koupě obleku se někomu může zdát jako velká investice. Je možné, že výběrem toho správného obleku naopak peníze ušetříme?

Samozřejmě. Pokud správně vyberete oblek na svatbu, využijete ho také k dalším příležitostem. Volbou lesklého obleku rozhodně neuděláte chybu. Po svatbě jej muž skvěle vynosí i pro další společenské události, například ples. V lesklém obleku bude vypadat slavnostněji a dodá mu na eleganci. Na druhou stranu, pokud ženich pracuje jako manažer, je pro něj lepší variantou oblek matný, který pak využije do práce. Matný oblek je univerzální. Je vhodný do práce, na obchodní jednání, ale také pro večerní události. Zde nejsou opravdu žádná omezení.

Myslím, že základ bychom měli, zbytek je už na samotných nevěstách a ženiších. Děkuji moc za rozhovor.

Není zač, bylo mi potěšením.