Syndrom karpálního tunelu nepodceňujte. Jak poznáte, že vás může postihnout také?

Nepříjemnému mravenčení a brnění v prstech a zápěstí ruky obvykle nic vážnějšímu nepřisuzujeme. Tyto nepříjemné pocity totiž většinou samy po chvíli odezní. Co když se ale tyto obtíže rozvinou a začínají se objevovat čím dal častěji? Tělo vám tím dává najevo, že je něco v nepořádku!

Říká vám něco syndrom karpálního tunelu?

Syndrom karpálního tunelu je jednou z tzv. nemocí z povolání. Může ohrozit všechny, kteří vykonávají opakovaně jeden monotónní a stereotypní pohyb. Nemusí tedy postihnout jen osoby pracující na počítači, ale také dělníky, kteří pracují s vibrujícími nástroji, servírky, řidiče, hudebníky a další.

Jak ho poznat?

Karpální tunel se nachází mezi předloktím a dlaní a je ohraničený karpálními kostmi a vazy. Prochází jím nervy, cévy a šlachy, které právě při nátlaku způsobují bolesti, mravenčení či brnění v prstech či zápěstí. Syndrom karpálního tunelu pak bývá diagnostikován až v případě, kdy je bolest častá nebo dokonce trvalá. Diagnózu však stanoví až lékař.

Prevence je základ

Ač se to nemusí na první pohled zdát, při plném rozvinutí tohoto syndromu, bývají lidé zcela indisponováni a nemohou určité činnosti vůbec vykonávat. Proto máte-li predispozice ke vzniku syndromu karpálního tunelu, měli byste dbát na prevenci. Dávat si při práci přestávky a protáhnout si a protřepat si ruce. Stejně tak i správné stravovací návyky jdou ruku v ruce v předcházení mnoha zdravotních obtíží. 

Na pomoc zvolte bylinky

Ke zmírnění bolestí se doporučují ledové obklady, masáže zápěstí a prstů, ale také různé masti či krémy na bázi bylinek, které umí ulevit od bolesti, ale zároveň ovlivňovat pružnost a pevnost cévní stěn. K těmto bylinkám patří například rozrazil, přeslička či světlík lékařský.

K masáži se doporučuje používat masti s obsahem těchto prospěšných bylinek. Skvělou volbou je zdravotnický prostředek KAPRAL AKUT FORTE, který obsahuje tyto nápomocné bylinky a ještě mnohem více pro úlevu od příznaků syndromu karpálního tunelu. Tato mast obsahuje zklidňující rostlinné extrakty rozrazilu, přesličky, světlíku a chmele, které omezují bolestivost a zlepšují citlivost prstů. Nově přidaný kostival a arnika navíc posilují nervy ruky a potlačují otoky.

SWISS PHARMACEUTICAL INVESTMENT LLC
SWISS PHARMACEUTICAL INVESTMENT LLC