Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Letní dovolená v Dubaji? Rozhodně ano!

Dubaj se každým dnem mění před očima a není tak překvapivé, že se nabídka atrakcí, které zde člověk může vyzkoušet a navštívit, stále více rozrůstá.

Aktuálně se Dubaj snaží přilákat turisty i mimo hlavní sezónu, která je v Emirátech od září do dubna. Co zažít v UAE, pokud Vás čeká dovolená v Dubaji během léta a zároveň přežít teploty přesahující i 40 stupňů?

Fauna a flóra

Pokud plánujete navštívit v rámci dovolené Dubaj, za návštěvu rozhodně stojí Green Planet, oáza klidu a zeleně. Čtyřpatrová budova vás okouzlí nejen příjemnou teplotou (není to typický skleník, kde by bylo dusno a nesnesitelné horko), ale i obrovským množstvím zeleně a nespočtem druhů ptactva, plazů, ale i savců. Můžete pozorovat například lemury nebo lenochody či netopýry.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Miracle Garden je živý barevný komplex, kde si na své přijdou milovníci květinových soch a záhonů. Už jste někdy viděli letadlo či koně z živých rostlin? Super atrakce pro rodiny s dětmi!

Na zájezdu do Dubaje rozhodně neopomeňte ani dubajské safari, kde si můžete zakoupit tour s průvodcem a mít tak možnost krmit žirafy či nosorožce. Klimatizovaný minibus vás pak proveze výběhy se lvy, gepardy, antilopami nebo třeba hrochy. Safari má každý den na programu několik show, kde můžete zblízka pozorovat zvířata zábavnou i naučnou formou.

Muzea a atrakce

Velmi originální je Aya, interaktivní muzeum, kde s pomocí zrcadel a světel uvidíte velkolepou show. Vodopád tekoucí vzhůru nohama, hvězdná obloha ukazující vznik vesmíru a další místnosti se světelnými projekcemi stojí za návštěvu při každé dovolené v Dubaji

Divadlo TODA, Theatre of Digital Art, nabídne cca hodinovou zábavu v 360° sále dle aktuálního programu. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si příběh Banksyho, světově populárního graffiti umělce, nebo některý z hudebních koncertů.

Nákupy

Dovolená v Dubaji = ráj pro shopaholiky! Kde jinde by se mělo nacházet největší nákupní centrum než právě zde? Dubai Mall, srdce Dubaje, však není jen o nakupování. Můžete zde navštívit akvárium nebo si půjčit brusle a trénovat trojitého Rittbergera na kluzišti, zatímco venku teploty přesahují 40 stupňů.

Večer se můžete kochat pohledem na zpívající fontánu nebo odpočívat u obrovských vodopádů uvnitř nákupního centra.

V Dubaji naleznete desítky nákupáků, za zmínku stojí například City Walk, Mall of the Emirates, WAFI mall nebo Dubai Festival City.

Dubaj jako na dlani!

Užijte si výhledy na Palm Jumeirah, uměle vytvořený ostrov, z balónu připevněném na laně. Pokocháte se nejen samotnou Palmou a přilehlými známými hotely Atlantis, ale uvidíte i centrum města plné mrakodrapů.

Prosklená podlaha a skluzavka vás přivítají v Sky Dubai. Výhledy z 53. patra na centrum města a Burj Khalifu, nejvyšší budovu světa, stojí za návštěvu! Milovníci adrenalinu se navíc mohou projít po ochozu budovy jištěni lany.

Co večer?

Co by byl zájezd do Dubaje bez západu slunce a pouště? Pokud vás láká romantický západ slunce na okraji Dubaje, navštivte Sonara Camp. Užijete si zde bohatý program od projížďky na velbloudech po střílení z luku a sjíždění písečné duny na snowboardu. Pochutnáte si na tříchodové večeři a můžete si zde dát i alkoholické nápoje nebo vodní dýmku.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Jestli máte rádi noční zábavu a párty, pak se vydejte do Terra Solis. Místo, které spolupracuje s Tomorrowland, nabízí hudební akce světových DJs` každou sobotu a speciální akce dle aktuálního programu. Pokud byste na místě chtěli přespat, můžete si zaplatit noc v glampingových stanech s queen size postelí, klimatizací a tekoucí vodou, nebo si objednat pohodlný bungalov s vlastním sociálním zařízením.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Pokud patříte mezi lidi, kteří nemají rádi příliš vysoké teploty a válení se na pláži, věříme, že si vyberete z některé z výše jmenovaných aktivit a užijete si zájezd do Dubaje i během léta. Další informace, novinky a tipy, co v Dubaji navštívit, najdete na oficiálních stránkách Visit Dubai.