Ušetřete peníze za drahé přípravky a naučte se starat o své vlasy

Vlasy patří mezi základní věci, kterých si na vás ostatní všimnou jako první. Zároveň se jedná o místo na těle, o které se člověk stará každý den. I přesto, kolik času lidé věnují péči o vlasy, se o ně mnohdy neumí správně starat a spíše je ničí. Abyste předešli tomu, že budete mít roztřepené konečky, lupy nebo suché / příliš mastné vlasy, dodržujte několik pravidel, díky kterým budete mít krásnou, zářivé a zdravé vlasy.

Dodržujte správnou frekvenci mytí vlasů

Pokud si musíte vaši hřívu umývat úplně každý den, pravděpodobně je něco špatně. I když frekvence mytí závisí hlavně na typu vlasů, tak každodenní mytí není dobré. Častým mytím si můžete přivodit vysušenou pokožku, podrážděnou pokožku nebo ještě vyšší tvorbu mazu u kořínků.

Myslete na to, že vlasy se musí mýt šetrně

Až si budete mýt vlasy, je potřeba dbát na to, že se právě staráte o své pramínky, na které musíte být jemní a opatrní. Snažte se tedy používat hlavně bříška vašich prstů a hlavu si při mytí promasírujte. Vodu byste měli mít nastavenou tak, že bude mírně teplá. Na horkou však zapomeňte. Zároveň zvolte vhodné produkty pro mytí, které můžete vybírat například v obchodě Europarfemy.

Při nákupu šetrného šamponu vhodného na vaše vlasymůžete využít Europarfemy slevový kód a ušetřit část peněz při nakupování. Jestliže víte, že máte vlasy hodně poškozené, lze je podpořit doplňky stravy, jako je například Venira. Podpořte sílu a růst vašich vlasů, dopřávejte jim pravidelnou výživu i zevnitř a vyzkoušejte Veniru na vlasy.S Venira slevovým kódem získáte slevu na celou objednávku a nakoupíte levněji.

Tepelná ochrana a výživa

Velká část lidí zapomíná na to, že pouze správný šampon jim vlasy nezachrání a ani nezlepší jejich stav. Vaši hřívu byste totiž měli chránit například i tak, že je nebudete často vystavovat vysokým teplotám při žehlení nebo kulmování. V případě, že byste po kulmě nebo žehličce sáhli, pořiďte si například v obchodu Sephora sprej nebo balzám pro tepelnou ochranu vlasů.

Minimalizujte poškození vlasů vlivem vysokých teplot avyberte si na e-shopu Sephora.cz přípravek pro tepelnou ochrannu. V tomto internetovém obchodě si můžete pořídit také přípravky pro výživu vaší hřívy. Vždy vybírejte podle typu vašich vlasů. Kondicionér / balzám byste měli používat po každém mytí a masku alespoň 1x týdně.

Opatrné vysoušení

Po umytí vlasů většina osob sáhne ihned po ručníku a svou hřívu jednoduše vydrhnou. Tato varianta je však tou nejhorší, kterou si můžete vybrat. Abyste vysoušení prováděli správně, tak po mytí vlasů sice můžete sáhnout po ručníku, ale jen proto, abyste do něj vlasy opatrně vymačkali. Poté nechte vaši hřívu přirozeně proschnout a jestliže byste potřebovali schnutí urychlit, použijte fén. Ten však nastavte na nízkou teplotu a nepřikládejte jej přímo k pramínkům.

Omezte barvení na minimum

V současné době je velice moderní, když si člověk nechá změnit barvu svých vlasů na jinou, která se mu líbí. Toto barvení však vaší hřívě vůbec neprospěje a časem zjistíte, že máte velmi zničené konečky nebo jinak poškozené vlasy. Pokud byste se ale i přes tyto negativní vlivy pro změnu barvy rozhodli, svěřte se do rukou kadeřnice / kadeřníka. Barvy kupované v drogerii by vám nemusely přinést výsledek, po kterém toužíte a ke všemu obsahují více škodlivých látek než barvy profesionální.

Zdravá strava a dostatek tekutin

Výživa vlasů s pomocí masek a kondicionérů je sice dobrým krokem, ale velký vliv má také zdravá strava bohatá na vitamíny a minerály společně s dostatečným pitným režimem. Pokud bude vaše strava bohatá na vitamíny B, C, D, E, železo, zinek a omega 3-mastné kyseliny, měly by vaše vlasy hezky prospívat.