Úklid šatníku nemusí být nuda! Zvlášť, když tím podpoříte přírodu!

Módní obchod Answear.cz spustil projekt Wear&Share určený všem lidem, kterým záleží na zlepšení stavu naší planety. Projekt bude pokrývat celé území České republiky a podpoří environmentální Nadaci partnerství a její projekt výsadby stromů „Sázíme budoucnost“. Přispějte k zelenější krajině i vy, každý kilogram oblečení se počítá!

Až 95 % oblečení lze opětovně použít nebo zpracovat. Answear.cz tento proces usnadní a pomůže chránit životní prostředí. Díky kampani Wear&Share vyřídíte veškeré formality spojené s předáním textilu za pár okamžiků prostřednictvím intuitivní webové stránky Wear&Share.

Přispět můžete i vy!

Myšlenka Wear&Share je velmi jednoduchá – nepotřebné oblečení stačí zabalit do plastového pytle nebo krabice, kterou máte doma. Takto zabalené oblečení bude možné doručit na vybrané odběrné místo DPD Pickup nebo předat kurýrovi, který si jej vyzvedne přímo u vás doma nebo v práci. Kurýrní služba i přeprava na odběrné místo DPD jsou bezplatné. Vybrané oblečení takto získá nový život a zároveň podpoří projekt "Sázíme budoucnost".

Vaše staré oblečení ještě poslouží jedním z těchto způsobů:

  • Oblečení se prodá ve městech a zemích, jejichž obyvatelé si nemohou dovolit nové oblečení.

  • Z oblečení, které darujete, se stanou například čistící utěrky nebo vysoce kvalitní papír.

  • Vlákna získaná z oblečení nevhodného k nošení se použijí v automobilovém průmyslu pro výrobu tlumících a izolačních materiálů.

Jaké oblečení můžete darovat?

Hlavním cílem projektu je, aby se darované oblečení dostalo do opětovného oběhu a využil jej někdo, kdo jej bude opět nosit. Věci zabalte nepoškozené a čisté – mohou být nové i použité, ale v dobrém stavu. Mohou obsahovat dámské, pánské a dětské věci, jakož i doplňky (v párech, pokud jde o boty nebo rukavice). Nezapomeňte, že oblečení by mělo být: čisté a suché, nepoškozené, bez děr, skvrn a zápachu.

Proč pomoci s výsadbou stromů?

Vaše pomoc přispěje nejen ke snížení potenciálního odpadu, ale také ke zvýšení počtu stromořadí. Stromy jsou totiž účinným způsobem ochrany před klimatickými změnami. Hrají důležitou roli při zmírňování skleníkového efektu tím, že zachycují škodlivý oxid uhličitý a přeměňují jej na tak potřebný kyslík. „Uvědomujeme si, že v módním průmyslu je v oblasti ochrany životního prostředí co dělat. V Answear.cz chceme zavést ekologickou politiku – projekt Wear&Share je jejím prvním krokem a čeká nás ještě mnoho dalších,“ říká Nicole Groesslová, Country Manager CZ/SK.

Udělejte si v šatníku pořádek...

Wear&Share spolupracuje s různými ambasadory v České republice jako jsou například Jitka Nováčková, Denisa Dvořáková, Terezie Kovalová, Nikol Trojanová a další.

Zapojte se a odevzdejte oblečení k opětovnému použití i vy! Přispějete tak ke zvýšení počtu stromů a uděláte krok k podpoře enviromentálního povědomí.