Kde koupíte novou stylovou It bag?

Kde koupíte novou stylovou It bag? Zdroj: Instagram @dailycherie a @slipintostyle

Alaïa, 2450 $, maison-alaia.com
Balagan, 189 eur, balaganstudio.com
Balagan, 199 eur, balaganstudio.com
Balagan, 219 eur, balaganstudio.com
Balagan, 289 eur, balaganstudio.com
20
Fotogalerie

Žhavý trend na obzoru! Kabelky ve tvaru „jezevčíka“ ovládnou jarní a letní sezonu

Mohlo by se zdát, že kabelkám aktuálně nevládne žádný výrazný trend, protože na trhu je současně nespočet tvarů i designů. Omyl! Luxusní domy se v poslední době předhánějí s kabelkami podlouhlého tvaru, které hrají na notu tichého luxusu i nostalgických vzpomínek. A bude z nich hit!

Přirovnání k pejskovi v titulku článku může vyznívat „humorně za každou cenu“, nicméně pravdou je, že s tímto nápadem přišel módní dům Maison Alaïa, který svůj model (a nejspíš příští It bag) pojmenoval Le Teckel, což ve francouzštině znamená jezevčík. Stejně jako tělo tohoto čtyřnohého miláčka i zmíněná kabelka disponuje protáhlým válcovitým tvarem, který se v současné době řadí mezi adepty na žhavé trendy. Kabelky v tomto duchu už představily i jiné luxusní značky, namátkou Khaite, Miu Miu, Prada, Loewe nebo Bottega Veneta.

TIP NA VIDEO: Jak se správně starat o kabelku?

Video placeholde

text

Módní glosátorka Ellie Delphine (Slip into Style) přisuzuje počátky tohoto trendu módnímu domu Dior a jeho obdélníkové mini kabelce Lady D-joy, která přišla na trh před dvěma lety a na jejíž design později začaly po svém reagovat i další značky – včetně módního domu Hermès, jenž na poslední přehlídce představil nové pojetí ikonické Birkin Bag s protáhlejším tvarem. Někomu se pro změnu při pohledu na tyto kabelky vybaví minimalistický model The Row nebo Bambino Long značky Jacquemus, zatímco jiné tvary spíše připomenou legendární Fendi Baguette.

Ať vám budou připomínat francouzskou bagetu, jezevčíka, nebo třeba „srolované noviny“, pravdou je, že malé protáhlé kabelky na rameno jsou nyní na vzestupu. A stojí za zmínku, že současně s nimi se vrací i trend podlouhlých psaníček – vzpomeňte si na to, až půjdete v létě někomu na svatbu nebo třeba na slavnostní premiéru ve Varech.

Luxusní i dostupné: Tipy na kabelky v tomto stylu najdete ve fotogalerii v úvodu článku.