Květované šaty

Květované šaty Zdroj: Archiv firem

& Other Stories, 89 eur, stories.com
& Other Stories, 179 eur, stories.com
Atelier Rêve, 2750 Kč, zalando.cz
Baukjen, 279 eur, baukjen.com
Billabong, 2190 Kč, zalando.cz
20
Fotogalerie

Navzdory všem trendům: Tyhle nadčasové květované midi šaty si ukradnou vaše srdce

Přestože současné trendy květovaným šatům příliš nefandí, není to vlastně ani potřeba. V předchozích letech v našich šatnících zakořenily natolik, že nyní už nepotřebují žádnou obhajobu nebo reprezentaci na sociálních sítích – i tak budou patřit k nejoblíbenějším jarním kouskům. Aktuální kolekce jim navíc stále přejí a vy tak máte z čeho vybírat.

Květované midi šaty se před několika lety staly obrovským hitem. Do čím dál rychlejší módy navracely ducha starosvětské romantiky, k tomu si připočtěte komfort, který se v ženské módě pojí s délkami pod kolena, a také jistou prvoplánovou líbivost. Inspirace navíc přicházela jak ze Skandinávie, která ostatní módní destinace předčila svou hravostí, tak i z osvědčeného vintage stylu Pařížanek, díky kterým se pro některé střihy vžil pojem parisian chic dress.

TIP NA VIDEO: Kde najdete nejlepší pražské second handy?

Video placeholde

Brzy se přidaly i další destinace, jako třeba Spojené státy s udržitelnými značkami Reformation, Christy Dawn nebo Dôen, které se navíc orientovaly i na tak zvaný prérijní styl inspirovaný divokým západem. A pozadu nezůstal ani Londýn se značkami Rixo či Kitri, jež pro změnu více akcentovaly retro vzory. Květované šaty byly brzy takřka všude a kdo si je opravdu zamiloval, brzy jich mohl mít plné skříně.

Není tedy divu, že dnes dostávají trochu méně prostoru, alespoň co se týče reprezentace na přehlídkách nebo na sociálních sítí. Z každodenního pohledu jde však o velmi oblíbený jarní oděv, který navíc umožňuje jednoduchý styling, kdy jeden kus tvoří 80 % outfitu – ten zbytek zahrnují doplňky, včetně bot, se kterými si člověk také nemusí příliš lámat hlavu. Buď se může vydat „skandinávskou“ cestou a obout tenisky, nebo „pařížskou“ a vzít si k šatům tolik oblíbené baleríny. Další inspiraci naleznete níže.

Kde koupíte nejkrásnější květované šaty? Tipy najdete ve fotogalerii v úvodu článku.