Jarní šaty

Jarní šaty Zdroj: @fellaby, @victoriasaceanu a @claudiaparrast

& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 149 eur, stories.com
& Other Stories, 179 eur, stories.com
Adoore, 142 eur, adoore.se
Armedangels, 3499 Kč, nila.cz
30
Fotogalerie

Nejkrásnější jarní šaty: Vyberete si je u nás ve fotogalerii, anebo už je máte dávno v šatníku?

Jarní kolekce jsou tu a spolu s nimi i nové šaty. Jaké se budou nosit a které konkrétně by neměly ujít vašemu oku? Žádná revoluce se v tomto ohledu nekoná, opět budou na prvním místě midi délky, přitažlivé romantické vzory a pohodlí.

Odpolední teploty už pomalu atakují patnáct stupňů, což je jasný signál na sezonní výměnu šatníku. Vedle osvědčených pilířů, jako je třeba trenčkot nebo kožená bunda, se nyní v centru pozornosti opět ocitají jarní šaty. Ty se letos „větví“ především na dvě skupiny – tou první jsou prvoplánově romantické a vzorované, které doslova křičí jaro a „dolce vita“, a pak jsou tu barevně střídmé, které sice působí o poznání minimalističtěji, ani jim však nechybí nějaké ty dekorativní prvky – jako třeba nabírané rukávy či plisé.

TIP NA VIDEO: Znáte nejlepší second handy v Praze?

Video placeholde

Co se týče letošních trendů, taky ty se zatím do jarních kolekcí propisují opatrně. Sem tam se objeví leopardí, zářivě červené nebo bílé krajkové šaty, nicméně spíše se setkáte s nejoblíbenější klasikou posledních let. Nechybí zde elegantní košilové střihy, které jsou asi nejvděčnějším jarním oděvem do zaměstnání. Stále jsou v kurzu také modely ve stylu french chic – v takřka nezměněné podobě se s nimi setkáváme už zhruba osm let, kdy jsme se na Instagramu nechali okouzlit stylem Jeanne Damas, pozdější zakladatelky značky Rouje. Módní brandy často recyklují svůj oblíbený rukopis a to je vlastně dobře. Je totiž pravděpodobné, že ty pravé jarní šaty už máte dávno doma. A jestli ne, můžete se po nich podívat u nás ve fotogalerii.

Které šaty by neměly uniknout vaší pozornosti? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy.