Chloé podzim_zima 2024

Chloé podzim_zima 2024 Zdroj: Profimedia.cz

& Other Stories, 89 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 129 eur, stories.com
25
Fotogalerie

Styl boho chic se vrací na výsluní. A po těchto nádherných halenkách se brzy zapráší!

Jarní kolekce se pomalu plní a postupně v nich krystalizují i nejzásadnější trendy sezony. Jedním z nich je reminiscence na patnáct let starý trend boho chic, který ve své době proslavila třeba herečka Sienna Miller. Jestli se vám tento styl líbí nebo vás kdysi bavil, nemusíte rovnou transformovat celý šatník. Stačí jeden typický kousek, který snadno začleníte do svých outfitů – třeba romantickou volánovou blůzu.

Trendy z přelomu nultých a desátých let nabývají v aktuální módě čím dál víc na významu. Určující se stala zejména první kolekce designérky Chemeny Kamali pro módní dům Chloé prezentovaná v rámci pařížského fashion weeku, která sklidila velký ohlas. Do hry přitom ve velkém vrací estetiku stylu boho chic, která se inspiruje módou sedmdesátých let a oslavuje flare střihy, volány, krajku, patchwork či rezavou kůži. Mezi nejkrásnější kousky přehlídky patřily mimo jiné rozevláté bohémské blůzy, které jsou zajímavé i z toho důvodu, že modely v podobném stylu můžete začlenit do šatníku už nyní.

TIP NA VIDEO: Které jsou nejlepší second handy v Praze? Pojďte na návštěvu!

Video placeholde

Chloé podzim/zima 2024
Chloé podzim/zima 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Chloé podzim/zima 2024
Chloé podzim/zima 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Chloé podzim/zima 2024
Chloé podzim/zima 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Oproti romantickým halenkám z předchozích sezon se ty současné liší zejména střihy. V kolekcích mírně ubývá svůdných hranatých či kulatých výstřihů či krátkých balonových rukávů. O slovo se naopak hlásí košilové zapínání, dlouhé nabírané rukávy, transparentní krajka, která umocňuje lehkost, zvonové střihy, ať už u rukávů nebo u spodního lemu, a samozřejmě volány.

Přirozeně se k takovým kouskům nejvíc hodí denim (ideálně s nějakou vintage úpravou, jako je patchwork), dále semiš, manšestr a z doplňků třeba dřeváky či mokasíny. Stejně tak ale můžete zkusit kontrastní styling a spárovat hippie halenu třeba s koženými kalhotami nebo retro tepláky. Inspirace na sociálních sítích je zatím poskrovnu, nicméně první kousky už postupně mizí z kolekcí. Tak si je nenechte ujít!

Líbí se vám halenky v podobném stylu? Tipy na nákupy najdete ve fotogalerii v úvodu článku.