Kde koupíte stylovou červenou kabelku? Tipy najdete ve fotogalerii.

Kde koupíte stylovou červenou kabelku? Tipy najdete ve fotogalerii. Zdroj: Instagram @keziacook, @linda.sza a @sofiaboman

A.P.C., 680 eur, apc.fr
Anna Tran, 4300 Kč, annatran.online
Baggu, 1750 Kč, lisasaysgah.com
Carel, 9050 Kč, carel.fr
Cos, 150 eur, cos.com
25
Fotogalerie

Tyhle dostupné kabelky teď porážejí žádané luxusní modely. V čem je jejich kouzlo?

Casette od Bottegy, Cléo od Prady, Dior Saddle nebo Fendi Baguette – kabelky, které ještě před pár lety kralovaly street stylu i nejednomu wish listu a znovu nastartovaly kult takzvaných It bags. Nyní to vypadá, že jejich sláva mírně pohasíná. Do módy totiž nastupují kabelky, které nefungují jen jako luxusní trofeje, ale skutečně jako ryzí módní doplněk.

Samozřejmě to neznamená, že teď automaticky přestaneme toužit po luxusních kabelkách. Pravdou však je, že po éře quiet luxury, která upozadila nápadná loga a drahou okázalost, už definitivně přestalo záležet, jestli máte na rameni designérský kus z Pařížské, anebo mnohem dostupnější model. Výrazně tomu napomohla i nastupující generace módních influencerek, jež do hry znovu přináší autenticitu ve stylu: „Drahou kabelku bych chtěla, ale nemám na ni. To však neznamená, že nemůžu mít styl.“ Do hry vstupuje i zájem o vintage kousky, které nepotřebují zvučná loga na to, aby je lidé považovali za poklad.

TIP NA VIDEO: Jak správně pečovat o kabelku?

Video placeholde

K fenoménu „no namekabelek ale v poslední době hodně přispěl také nový a snadno uchopitelný přístup ke stylingu. Začalo to loni na podzim, kdy se vlády ujala červená barva, ovšem nejčastěji v podobě jednotlivých doplňků, které spolu v outfitu záměrně ladí. Nápadný a líbivý odstín se najednou stal důležitějším katalyzátorem stylu než logo, které dominovalo v předchozích sezonách.

U tak jednoduchého až banálního trendu by člověk čekal, že se ho módní komunita brzy přejí, ale děje se pravý opak. Důkazem je poslední milánský street style, kde červené a vínové kabelky v ulicích zastínily ostatní trendy. Pravda, teď se opět bavíme o modelech Gucci nebo Fendi, nicméně v centru pozornosti tentokrát skutečně stojí styling, respektive kombinace barev, které působí atraktivně a luxusně samy o sobě.

Samozřejmě se člověk nemusí omezovat jen na červenou a vínovou barvu, nicméně je třeba uznat, že právě tyto dva odstíny nyní zažívají svůj moment slávy. Vedle modrého či hnědého základu (viz předchozí foto) bývají nejčastěji kořením šedých outfitů ve stylu corporate chic, ale výborně si rozumí i s leopardím vzorem, který je nyní na vzestupu. Nemluvě o tom, že bývají bonbonkem jednoduchých outfitů ve stylu parisian chic. Červená kabelka zkrátka funguje stejně dobře jako rudá rtěnka – působí klasicky, elegantně a atraktivně. Jste připravená na komplimenty?

Kde koupíte dostupnější červenou nebo vínovou kabelku? Tipy najdete ve fotogalerii v úvodu článku.