Kde koupíte stylový krátký svrchník na jaro? Podívejte se do fotogalerie.

Kde koupíte stylový krátký svrchník na jaro? Podívejte se do fotogalerie. Zdroj: Instagram @chlodavie, @matildadjerf a @irisloveunicorns

& Other Stories, 199 eur, stories.com
Arket, 259 eur, arket.com
Balzac Paris, 135 eur, balzac-paris.com
Damson Madder, 135 GBP, damsonmadder.com
Essentiel Antwerp, 225 eur, essentiel-antwerp.com
25
Fotogalerie

Nová módní sezona je tu: 5 trendy krátkých svrchníků, které v šatníku nejspíš nemáte

Jaro o sobě dává vědět čím dál víc a dlouhé zimní kabáty bude brzy potřeba vyměnit za jarní svrchníky. Jestli uvažujete o pořízení nového, pojďte se s námi podívat, jaké novinky si podmaní aktuální sezonu.

S leopardím vzorem

Leopardí vzor se letos vrací s překvapivou vervou. V dámském šatníku má přitom unikátní status – vnímáme ho jako výrazný až výstřední, ale přitom s ním lze pracovat jako s neutrálním. Jinými slovy, zakomponovat leopardí kabátek do šatníku nemusí být žádná věda – rozumět si bude i se současným trendem touch of red. V jarní sezoně ho navíc uzemňuje spojení s ležérní beránkovou texturou nebo tucker střihem.

TIP NA VIDEO: Jak vrstvit trenčkot, aby vám nebyla zima?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Semišové sako

Také broušená semišová kůže si letos říká o větší pozornost. Podmaňovat si nás bude skrze saka a trenčkotys neodolatelným sedmdesátkovým nábojem, a konkurovat tak bude především klasickým koženým blejzrům a kabátům ve stylu 90. let. Jestli už jich máte ve skříni dost, možná je čas na tuto malou změnu. Obzvlášť jestli si budujete nadčasový šatník – tento nevšední svrchník totiž nejlépe unosíte k základním kouskům.

Pokračování 3 / 5

Prošívaná bunda

Ještě před třemi lety jsme si pod pojmem prošívaná bunda představili skandinávský minimalistický kousek z nabídky The Frankie Shop. Francouzská módní scéna však následně přišla s vlastním pojetím – prošívanými bundami s nápadným květinovým nebo etno vzorem. Nespadly jen tak z nebe, bohémská móda má ve Francii silné kořeny (stačí zmínit jméno Isabel Marant). A letos opět útočí na naše smysly.

Pokračování 4 / 5

Sportovní retro bunda

V rámci takzvané estetiky bloquette, která eklekticky mixuje roztomilé dívčí atributy s retro sportovní módou, se přirozeně zvedl zájem o nejrůznější trika, šortky a tepláky s charakteristickými třemi pruhy. Bundy na své objevení ještě čekají, nicméně obecně platí, že jakékoli kousky ve vintage stylu jsou vítaným zpestřením jarního šatníku – od kožených moto svrchníků po bombery ve stylu 80. let (tedy takzvané varsity jackets).

Pokračování 5 / 5

Vlněný bomber

Kratší vlněný bomber známe už z předchozí sezony, nicméně počasí mu opět začíná přát až nyní. Z hlediska každodenního stylingu je ideálním kouskem, který do outfitu přináší eleganci skrze matnou texturu, jež nechává vyniknout zejména přírodní odstíny, a nenucenost skrze střih. Unosíte ho prakticky s čímkoli. Vedle oblekových kalhot (na fotografiích) a obligátních džínů třeba i s romantickou sukní nebo přes jarní šaty.

Kde koupíte jarní svrchníky v tomto stylu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.