Šaty z Grammy

Šaty z Grammy Zdroj: Profimedia.cz

Taylor Swift v róbě Schiaparelli připomněla loňský model princezny Kate na cenách BAFTA.
Miley Cyrus se během večera pětkrát převlékla. Startovala na červeném koberci v modelu Maison Margiela.
Lana Del Rey
Céline Dion
Dua Lipa
23
Fotogalerie

Grammy ovládly ženy: Rekordmanka Taylor Swift, roztomile dojatá SZA i první vystoupení Joni Mitchell

V losangeleské aréně Crypto.com se v noci na dnešek konal 66. ročník hudebních cen Grammy. Z nominovaných si sošku zlatého gramofonu odnesly například Taylor Swift, Billie Eilish nebo Miley Cyrus. Kdo zazářil na červeném koberci?

Jednou z královen večera se stala Taylor Swift, která má za sebou jeden z nejúspěšnějších roků dosavadní kariéry. Její opulentní koncertní šňůra The Eras Tour se stala nejvýdělečnějším turné všech dob, zatímco její poslední deska Midnights získala Grammy za album roku – úspěšná hudebnice se tak stala první ženou v historii, které se tuto prestižní kategorii podařilo vyhrát počtvrté. Swift také při děkovné řeči oznámila novinku – 19. dubna vyjde její jedenácté album The Tortured Poets Department.

Lana Del Rey a Taylor Swift
Lana Del Rey a Taylor Swift | Zdroj: Profimedia.cz

Ženy na Grammy ovládly i další hlavní kategorie. Billie Eilish získala ocenění za píseň roku, kterou se stala skladba známá z filmu Barbie What Was I Made For. Millie Cyrus se díky hitu Flowers dočkala vítězství v kategorii nahrávka roku a rovněž nejlepší sólové vystoupení. Objevem roku se stala Victoria Monét, která se dočkala uznání po dlouhých patnácti letech, kdy psala písně pro jiné umělce. Celkem si odnesla tři ceny včetně R&B alba roku. Kylie Minogue se skladbou Padam Padam vyhrála nejlepší taneční nahrávku roku. Spontánní radost předvedla při děkovné řeči R&B zpěvačka SZA, která byla nominovaná v devíti kategoriích a nakonec si odnesla tři gramofonky – mimo jiné ovládla kategorii R&B píseň roku se skladbou Snooze.

Victoria Monét
Victoria Monét | Zdroj: Profimedia.cz

Překvapením večera se stala přítomnost Céline Dion, která předávala cenu Taylor Swift. Zpěvačka se na veřejnosti objevila poprvé od roku 2022, kdy oznámila, že trpí neléčitelným Stiff-Personovým syndromem. Dalším vzácným momentem se stalo vystoupení Joni Mitchell, která na Grammy vystupovala vůbec poprvé. Současně si odnesla cenu za nejlepší folkové album roku.

Céline Dion
Céline Dion | Zdroj: Profimedia.cz

A jak vypadal červený koberec? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.