Kde koupíte kabáty ve stylu Pařížanek?

Kde koupíte kabáty ve stylu Pařížanek? Zdroj: Instagram @lenafarl, @juliesfi a @lucie.rose.mahe

& Other Stories, 249 eur, stories.com
& Other Stories, 249 eur, stories.com
& Other Stories, 299 eur, stories.com
Arket, 299 eur, arket.com
H&M, 4599 Kč, hm.com
25
Fotogalerie

6 typů vlněných kabátů, na které Pařížanky nedají dopustit. S čím je nejčastěji nosí?

Pařížanky mívají zpravidla v šatníku celou řadu různých svrchníků – nechybí leopardí kožíšky, semišové kabáty nebo letecké bundy. Čemu ale dávají přednost, pokud jde o vlněné kabáty? Pojďme si společně představit šest střihů a rozebrat, jak a s čím je nosí. Zima přece ještě neřekla poslední slovo.

Klasický černý

Černé kabáty byly podzimním přehlídkovým hitem. Ve většině případů se jednalo o dlouhé kousky, sahající až ke kotníkům. Francouzky však nedají dopustit ani na „nudný“ střih ke kolenům, který považují za základní stavební kámen šatníku. Pravidelně na něj ve svých zimních outfitech sází třeba pařížská stylistka Sylvie Mus, která je pověstná vytříbeným minimalismem. Influencerka Léna Farl se pro změnu inspiruje eklektickým skandinávským stylem a kombinuje ho s ležérními lacláči a barevně výraznou šálou.

TIP NA VIDEO: Jak v zimě vrstvit oblečení?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Ultra dlouhý

Když už jsme zmínili kabáty ke kotníkům, zde je hned návod, jak je nosit. Nádherný kousek od Chanelu v rámci pařížského street stylu tento týden vynesla módní influencerka a podnikatelka Leia Sfez. Velkou fanynkou dlouhé štíhlé siluety je i majitelka značky Musier Anne Laure Mais, která má na sobě svůj vlastní kousek. Tyto kabáty mívají zpravidla rovný střih a užší rukávy, které odlehčují monolitickou siluetu. Rovněž je lepší nosit je rozevřené, čímž zamezíte tomu, že si ho sem tam přišlápnete.

Pokračování 3 / 6

Pea coat

Pod názvem pea coat se ukrývá krátký dvouřadý kabátek s výraznějšími klopami, který původně vzešel z pánské námořní uniformy. I když v současné době nepatří mezi vlajkové trendy, Pařížanky ho vnímají jako sobě vlastní – podobně jako bretaňské tričko a šátek na krk. A přesně s těmito typicky francouzskými atributy ho i kombinují. Zatímco influencerka Elodie Romy mu na aktuálnosti dodává kombinací s copánkovým svetrem, Jeanne Ménard tento tradiční kabát propojuje s oblíbenými červenými akcenty.

Pokračování 4 / 6

S raglánovými rukávy

Kabáty s raglánovými (nebo spadlými) rukávy mají oproti klasickému střihu zaoblenější siluetu a celkově působí více comfy. Pařížanky tento dojem navíc podtrhují volbou stylingu, která je ideální na víkend – nechybí oblíbené cropped džíny, pohodlné boty jako tenisky nebo trendy válenky a šála. Vše v základních tónech bez ambicí „zazářit“ či působit jakkoli „připraveně“. I typicky francouzský nenucený šarm najednou vypadá, že skutečně nevyžaduje žádné úsilí a jde jen o to dát si od všeho na chvíli pohov.

Pokračování 5 / 6

Se zvýrazněnými rameny

Pravým opakem raglánového střihu jsou kabáty s ostře řezanými rameny či vycpávkami, které navozují dojem „back to business“, tedy zpátky do práce. Pařížanky je nosí dvojím způsobem: Julie Sergent Ferreri přidává k výrazné siluetě masivní náušnice, čímž podtrhuje power dressing ve stylu 80. let, Anne Laure Mais se zase drží typických pánských prvků a přidává košili, rovné džíny, bílé ponožky a mokasíny. Obě pak sázejí na klasické francouzské kabelky – disco Paco Rabanne nebo elegantní Lady Dior.

Pokračování 6 / 6

S matchy šálou

Byť Pařížankám připisujeme nadčasový styl, který častěji reflektuje sedmdesátá léta než současnou módu, ani ony se nevyhýbají aktuálním trendům. Jednou z letošních novinek, které pronikly i do jejich šatníku, je kabát opatřený šálou ze stejného materiálu. A zatímco módní influencerka Paola Ambre sází i zde na svůj oblíbený preppy styl se šortkami, Jeanne Ménard připomíná, jak dobře si mohou rozumět velbloud, leopard a krokodýl – neodmyslitelné barvy a vzory pařížského stylu.

Kde koupíte krásné kabáty ve stylu Pařížanek? Podívejte se do galerie v úvodu článku.