Coby vám nemělo uniknout ze světa módy?

Coby vám nemělo uniknout ze světa módy? Zdroj: Instagram @miraromaniv, @martinkohout_ a @stilllife.store

Módní novinky: Okouzlující šaty s vánočním nádechem i svetry, které můžete sdílet s partnerem

Co se děje a co by vám nemělo uniknout ze světa módy? Tentokrát se zaměříme na tuzemské tvůrce, kteří si připravili nové kolekce, limitky, předvánoční setkání i místa, kde můžete objevovat jejich práci.

Martin Kohout si přichystal vánoční capsule kolekci

Designér Martin Kohout je známý především tvorbou romantických nabíraných šatů, které se staly jeho signature siluetou a nyní jsou i čím dál oblíbenější volbou na nejrůznější společenské akce. Aktuální vánoční capsule kolekcí navazuje na předchozí kolekci Josephine, slavnostnější punc dodává hřejivými materiály s bohatou texturou, jako je kašmír, vyšívané hedvábí či brokát. Objednávat můžete přes formulář v biu na Instagramu. Cena sukní začíná na 5900 Kč, šaty pak na 10 900 Kč.

LAFORMELA prezentovala kolekci Mainline 2023/2024

Přední tuzemská designérská značka LAFORMELA, za kterou stojí designéři Miroslava Kohutiarová a Antonín Soukup, představila minulý týden ve brutalistických prostorách Kongresového centra novou kolekci, která v sobě odráží dualitu ženského nitra. Napětí mezi křehkostí a dravostí se v ní projevuje prostřednictvím střihů i materiálů – na jedné straně zde najdete éterické přiléhavé transparentní topy, šaty či kaliopky, na druhé straně kožené kousky s nápadným šněrováním, statement kabát s leopardím vzorem nebo s divokým kožešinovým chlupem. Kolekce je současně plná byznys kousků na běžné nošení i edgy party modelů.

Unisexová pletená kolekce MIK x Romaniv

Oděvní značku MIK, za kterou stojí designérka Jana Mikešová, máte možná na wish listu díky nádherným vlněným svetrům, šatům či doplňkům. Nyní spojila síly se známým stylistou Mírou Romanivem a společně připravili limitku MIK x ROMANIV. Najdete v ní ručně pletené svetry a vesty z maxi merino chunky příze, ale také svetry, roláky či doplňky z jemné certifikované alpaky. Tvářemi této unisexové kolekce se stali designér a art director Jan Plecháč, herečka a hudebnice Bára Poláková a spoluautor kolekce Miroslav Romaniv. K mání je ve vinohradském studiu Kvartýr (U Vodárny 4) a na e-shopu www.janamikesova.com.

Šperky ze Still Life store nově v Lula Vintage Prague

Second hand Lula Vintage Prague je oblíbenou destinací stylových minimalistek, které zde shánějí nadčasové oversize kabáty, saka či úlovky od designérských značek. Nyní se adresa Vodičkova 17 stává přitažlivou destinací i pro milovníky šperků – své zboží zde totiž od konce listopadu nabízí značka Still Life store. „Naše propojení s Lulou nám umožňuje přinášet Vám jedinečné kousky, které se stanou skvělým doplňkem Vašeho (nejen vintage) šatníku. Od prstenů po náhrdelníky a náušnice a earcuffy,“ přibližují na Instagramu.

Vánoční party pro zákazníky v butiku Leeda

Butik Leeda je další oblíbenou pražskou adresu pro všechny, kdo potřebují originální, ale současně elegantní šaty na společenskou akci. Jejich nabídku můžete přijít omrknout v rámci vánoční party pro zákazníky, která se v butiku (Bartolomějská 1) koná 13. prosince (od 17:00 do 21:00 hodin). Těšit se můžete na malé občerstvení a příjemnou předvánoční atmosféru. „Oblékneme Vás teple do zimy i elegantně ke štědrovečerní večeři,“ slibuje pozvánka.