Stylové sukně, ve kterých vám bude teplo. Kde je koupíte?

Stylové sukně, ve kterých vám bude teplo. Kde je koupíte? Zdroj: Instagram @jeanne_andreaa, @by_eva_ a @maria_bernad

& Other Stories, 79 eur, stories.com
& Other Stories, 79 eur, stories.com1
Arket, 49 eur, arket.com
Arket, 59 eur, arket.com
Arket, 79 eur, arket.com
30
Fotogalerie

Proti chladu i módní letargii: 30 krásných sukní, ve kterých se nebudete třást zimou

Zima se tento týden rázně přihlásila o slovo a to znamená, že kromě dlouhých vlněných kabátů či péřových bundiček nastává čas zateplených sukní. Jaké letí střihy, délky či materiály a s čím je kombinovat, aby vás doopravdy hřály?

Zimní období často svádí k tomu, že se uchylujeme k pohodlným a nenáročným módním uniformám – v duchu hesla „hlavně klid a nohy v teple“. Na druhou stranu jde o dlouhé období a je škoda prochodit ho jen v obligátních džínách a péřovkách. Abyste se vyhnuli módní letargii, můžete k základům svého zimního šatníku přidat i jednu nebo dvě sukně, ve kterých vám nebude zima.

TIP NA VIDEO: Jak na podzim a v zimě vrstvit oblečení?

Video placeholde

Teplejší sukně mohou mít řadu podob i délek – nemusí jít nutně o cudné kousky ke kotníkům, naopak. Zimní kolekce nabízejí celou řadu vlněných, tvídových, úpletových či prošívaných minisukní, které přinejmenším vzbuzují dojem, že jimi nebude tolik profukovat. Pocit tepla však umocníte i důmyslným stylingem. Obzvlášť ke krátkým sukním volte teplejší huňaté roláky, chunky kardigany nebo třeba svetry s copánkovým vzorem, které bývají odolné proti větru. Navrch přidejte dlouhý vlněný kabát, který však můžete – pro lepší vyznění outfitu – nechat rozevřený. Teplo u krku zajistí šála, zatímco do bot přes punčocháče klidně nahustěte tlusté vlněné ponožky (po vzoru Hailey Bieber).

Jestli preferujete delší sukně, můžete v zimě vyměnit svoji oblíbenou saténovou třeba za pletenou, ať už áčkového nebo pouzdrového střihu – nejenže vám nebude zima, ale nadto je ultra pohodlná a často ji seženete v základních odstínech, které se snadno kombinují.

Jestli vám tento styl sedí, můžete rovnou zvážit i koupi celého setu se svetrem. Tento typ outfitu si v poslední době oblíbila třeba princezna Catherine, která ho pořídila u francouzské značky Sézane. Ale zpět k sukním. Ke hřejivějším se v zimě bezesporu počítají také kožené, o kterých jsme samostatně psali zde, anebo méně obvyklé manšestrové. Ty střihem kopírují oblíbené džínovky, díky svým zemitým odstínům však lépe souzní s podzimní a zimní paletou barev.

Jak kombinovat midi sukně a boty? Podívejte se na rady stylistky Lydie Tomlinson.

Kde koupíte zateplenou sukni na zimu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.