Prsní tejpování vám může změnit šatník.

Prsní tejpování vám může změnit šatník. Zdroj: IG @boobee_czsk, zara.com

No bra, no problem: Co jsou boob tapes a proč díky nim začnete nosit šaty?

Možná to znáte taky. Jste v obchodě (nebo na e-shopu) a najednou spatříte dokonalé šaty, u kterých jste si jistí, že by měly být vaše. Dokonce víte, že by vám opravdu hodně slušely. Jenže tyto šaty mají odhalená záda a vy máte prsa velikosti F. Zamáčknete slzu, šaty vrátíte na štendr a jdete si koupit takové, které si dokážou podat ruce s vaší podprsenkou.

Přesně takové pocity prožívám při každém nákupu oblečení. Tedy pardon, nechci křivdit kalhotám a rolákům, nicméně nákup šatů či letních topů je pro mě vyložená tortura. Mám přírodní prsa, která dorostla do velikosti F, a moje podprsenka je se mnou prakticky srostlá. Kdyby se mě někdo zeptal na oblíbenou obligátní otázku Bez čeho byste nikdy nevyšla z domu?, odpověď by byla jasná. 

TIP NA VIDEO: Jak vypadat štíhlejší díky správně zvolené podprsence?

Video placeholde

Být bez podpory je pro má prsa někdy až bolestivé, takže ani fakt, že dnešní doba přeje jejich osvobozování od spodního prádla, můj postoj nemění. Proto nosím pouze oděvy, ve kterých mohu oblíbenou podprsenku s širokými ramínky bez problémů skrýt. Jenže to je, abych byla upřímná, nuda. Chci šaty s průstřihy, odhalenými zády, na jedno rameno nebo klidně bez ramínek… A světe, div se, ono to nakonec jde! Stačilo objevit kouzlo tejpování prsou

Co jsou tedy boob tapes?

Jedná se o specializovanou lepicí pásku, která se dá nejvíc připodobnit k tejpům, které jste už možná viděli na kdejakém běžci v parku nebo vám je nalepil na záda zubožená ze sedavého zaměstnání váš fyzioterapeut. Tato je však širší a slouží k nadzvednutí, podpoře a tvarování vašich prsou bez nutnosti nosit podprsenku. Tohle všechno činí z boob tapes diskrétní řešení v jakékoliv módní šlamastice. 

Jak boob tapes fungují?

Textilní páska s lepidlem, které odolá potu i vodě (ano, můžete s ní i do bazénu), se postupně lepí na prsa tak, aby vznikla potřebná podpora. Způsoby lepení jsou různé a odvíjí se od vzhledu vašich šatů či topů, které se chystáte obléct. 

Jako první je potřeba aplikovat ochranu na bradavky. Poté musíte pásku naměřit, nastříhat a následně ji začít pomalu aplikovat. Pro velká prsa se doporučuje aplikace vleže. Já jsem tuto radu uposlechla, ulehla do postele a pomalu začala aplikovat tejpy do kříže a zespodu směrem nahoru nad bradavku. Když jsem už měla vytvořenou základní podporu, postavila jsem se před zrcadlo a prsa dotvarovala ke své úplné spokojenosti. A i když na webu upozorňovali, že tejpy budou vyžadovat trochu cviku, vše jsem zvládla napoprvé a za pár minut. 

Konečný verdikt?

Boob tapes mi vyrazily dech. Opravdu jsem neměla až tak vysoká očekávání, i přesto, že na Instagramu značky Boobee, kterou jsem nakonec zvolila, byly jen samé nadšené reakce žen dokonce s větším poprsím, než mám já. Tejpy držely jako přikované a stejně jako prsa se nehnuly ani o centimetr. Vystavila jsem je navíc několikahodinovému tancování a poskakování, což mnohdy není příjemné ani v podprsence, natož bez ní. S nimi je najednou vše jinak! Hrudník je opravdu dobře zafixován, nic netlačí, nevyskakuje, nepřetéká ani nevypadává. 

Odstraňování se provádí pomocí olejíčku, který se na pásky nastříká. V momentě, kdy jsou jím tejpy dostatečně nasáklé, začnou se samy uvolňovat. Po odstranění jsem zbytky oleje vmasírovala do pokožky, která byla díky tomu zklidněná a hebká. Byla jsem opravdu překvapená, že mi nikde nezůstaly žádné stopy po lepidlu, a taky jsem ocenila, že jsou pásky hypoalergenní. Jako atopik můžu s klidným srdcem říct, že i citlivá pokožka tejpování snese.