Kde koupáte stylový rolák? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy.

Kde koupáte stylový rolák? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy. Zdroj: Instagram @greceghanem, @juliesfi a @vendelasvensson

Rouje, 160 eur, rouje.com
Rouje, 220 eur, rouje.com
H&M, 5999 Kč, hm.com
Cos, 175 eur, cos.com
From Future, 6000 Kč, fromfuture-int.com
30
Fotogalerie

S lesklými materiály, tón v tónu i „na stojáka“: Jak na podzim a v zimě nosit rolák?

Roláky se každoročně stávají pilířem podzimního a zimního šatníku – nejpozději v listopadu, kdy již teploty nedávají jinou volbu než pořádně se zachumlat. Současně jsou ideálním kouskem k vrstvení a jedním z mála, které vyniknou i se zapnutým kabátem nebo bundou. Jaké se letos nosí a s čím je kombinovat?

Kvalitní vlněný nebo kašmírový rolák poskytuje pohodlný a současně elegantní základ pro sestavování nejrůznějších outfitů. Letošní móda, kterou ovládl trend quiet luxury, mu navíc obzvlášť přeje. Rolák si například perfektně rozumí s oblekovými kalhotami, které si doslova říkají o kombinace tón v tónu – to platí zejména pro základní paletu barev od černé přes trendy šedou až po nesmrtelnou béžovou či krémovou. Další elegantní spojení se nabízí s koženými kalhotami nebo sukní.

TIP NA VIDEO: Jak se správně starat o vlněný svetr?

Video placeholde

Obecně platí, že matný půvab pletenin krásně vyniká vedle lesklých materiálů – vedle kůže stejně obstojí i satén, respektive jednobarevné saténové kalhoty a sukně. Když se bavíme o lesku, nelze zapomenout ani na flitry. Například šedý rolák povýší na večerní oděv stříbrná flitrová sukně, popřípadě metalické stříbrné kalhoty, které jsou momentálně velkým trendem.

Že lze rolák unosit také večer, potvrzuje i oblíbená britská stylistka Lydia Jane Tomlinson, jež ho ve svém YouTube videu páruje se saténovými kalhotami značky The Sleeper, které mají navíc frivolní peříčkové lemy. „Miluju ten kontrast mezi elegantními kalhotami a splývavým oversize rolákem,“ komentuje stylistka. V tomto případě se též nabízí využít barevného protikladu – k černému roláku přidejte kalhoty v odstínu champagne a vše vyvažte černými slingback lodičkami.

Samostatnou otázkou poté je, jak si upravovat samotný rolák u krku. Nabízí se více možností. Můžete ho samozřejmě klasicky přeložit směrem ven. V případě oversize kousku, který od krku „odstává“, ho ale můžete klidně nechat „na stojáka“. V poslední době jsou populární také roláky typu mock, tedy se stojáčkem. Ale zatímco v dřívějších sezónách v tomto směru dominovaly spíše tenké topy, nyní se přidávají i huňaté pleteniny. Stejnému trendu podléhají i úpletové šaty, které mívají zpravidla jen stojáček, jejž můžete ponechat shrnutý.

Jak nosit roláky? Inspirujte se radami stylistky Lydie Jane Tomlinson.

Kde koupíte stylový a kvalitní rolák? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku na naše tipy.