Ideální podzimní dezert: Hrnkový koláč s drobenkou a blumami!
Jednoduchý a rychlý hrnkový recept na báječný koláč s lahodnými blumami a ořechovou drobenkou. Zamilujete si ho od prvního sousta a určitě si ho budete chtít upéct znova.
Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek špaldové mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 hrnky cukru krystal, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1 hrnek slunečnicového oleje, 1 hrnek podmáslí
Náplň a drobenka: 1 kg blum, 100 g studeného másla, 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů a 1 hrnek hrubé mouky
Postup:
1. Připravte těsto. Obě mouky promíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte olej, podmáslí a krátce promíchejte, jen aby se směs spojila. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
2. Troubu zahřejte na 180 °C. Omyté blumy vypeckujte, pokrájejte na čtvrtky a naskládejte na těsto. Máslo nakrájené na kostky promněte mezi prsty s cukrem, ořechy a hrubou moukou – vznikne sypká drobenka. Tu nasypte na blumy. Koláč pečte asi 30 minut.