Jarní polévka z medvědího česneku podle The Kitchen Story!
Manželé Marika a Jirka jsou dokonale sehraný pár. Skvěle se to pozná na jejich blogu, který posbíral spoustu ocenění. Loni vydali první kuchařku Manželé v kuchyni, na níž pracovali celý rok a představili v ní řadu alternativních tradičních receptů, ale i rodinný a pospolitý životní styl. Mají spoustu zkušeností s přípravou receptur „na míru“ nebo z cateringových akcí.
JARNÍ BYLINKOVÁ POLÉVKA
4–6 porcí
Příprava: 30 minut
Suroviny:
1 šalotka, 2 stroužky česneku, olivový olej, 500 g špenátu, 150 g kopřiv, 100 g medvědíhočesneku, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 uvařená brambora, 4 snítky tymiánu, sůl a pepř
K servírování:
smetana ke šlehání, řeřicha a čerstvý tymián
Postup:
1. V hrnci rozpalte olivový olej. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Přidejte do hrnce a orestujte dosklovita.
2. Špenát, kopřivy a medvědí česnek dobře omyjte a v hrnci nechte asi 5 minut zavadnout. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte vařenou bramboru, tymián a přiveďte k varu. Po 5 minutách vaření stáhněte z plamene a rozmixujte ve stolním mixéru nebo tyčovým mixérem.
3. Polévku dochuťte solí a pepřem. Každou porci pak na talíři zakápněte smetanou a ozdobte řeřichou a lístky tymiánu.
Tip: Byliny můžete pokrájet, polévka se bude snáz mixovat.

Další skvělé recepty najdete v časopisu F.O.O.D.
Kupte si aktuální číslo přes sms:
Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:
FOOD1804W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ
Příklad: FOOD1804WJan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900
Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.