Novellista Calypso Fountain

Novellista Calypso Fountain Zdroj: Archiv

Chcete vonět jako z postava z románu? Otestovali jsme pro vás nové parfémy!

Určitě máte oblíbený román, ke kterému se čas od času vracíte. Představujete si, jak se hrdinové procházejí po zelených pláních a jak asi voní zralé citrusy v horkém letním večeru. A co když se fantazie může stát skutečností?

Když jsem poprvé (a vlastně pokaždé) četla dnes již legendární ságu o zaklínači od Andrzeje Sapkowského, toužila jsem najít parfém, který by voněl šeříkem a angreštem, jako charismatická čarodějka Yennefer. Příběhy, tématy, místy i postavami světových literárních děl se nechali inspirovat také francouzští parfémáři z města Grasse při tvorbě parfémových kompozic kolekce vůní NOVELLISTA. Vysoký obsah esenciálních olejů a luxusních silic je v těchto parfémovaných vodách naprostou samozřejmostí. Díky tomu vydrží intenzivní vůně celý den a dokonale se propojí s tóny vaší pokožky. Je už jen na vás, kterému podlehnete.

Calypso Fountain

Vůně inspirovaná Homérovým eposem Odyssea je lehká a svěží jako vánek. Ucítíte v ní citrusy společně s bergamotem a ananasem, také aroma lotosů, jasmínu a růží. Ze všech tří testovaných je tahle vůně ideální na každodenní nošení pro ženu jakéhokoli věku. Je nevtíravá, ovocně-citrusová a necítila jsem z ní žádný výrazný akcent. Naopak příjemně rozehrávala koktejl ingrediencí, který mě i v deštivém únoru myšlenkově přenesl na písečnou pláž. A to se hodí po celý rok.

Cena: 2400Kč (75ml)

NOVELLISTA CALYPSO FOUNTAIN
NOVELLISTA CALYPSO FOUNTAIN | Zdroj: Archiv

Summer Flare

Pokud toužíte po lehké citrusové vůni, pak je Summer Flare to pravé. Základem jsou esenciální oleje z grapefruitu a máty, podkreslené tóny broskve a melounu. Cedr, vanilka a růžový pepř jen dotahují svěžest parfému, inspirovaného románem Daisy Millerová od spisovatele Henryho Jamese. Tato vůně bude stoprocentně mojí letní favoritkou. Vydrží celý den a nebude problém ji nosit, ani když se teplota vyšplhá nad tropické třicítky.

Cena: 2400Kč (75ml)

NOVELLISTA SUMMER FLARE
NOVELLISTA SUMMER FLARE | Zdroj: Archiv

Rouge Privé

Naopak temná a opojná vůně inspirovaná románem Roxana od Daniela Defoea je ideální na chladnější dny nebo na večer, když vyrážíte do společnosti. Za intenzivnější a těžší vůni vděčí tento parfém základu z damašské růže, bergamotu, pivoňky a pačuli. Cítila jsem z něj sladkost, která současně není přehnaná, a jemné kořeněné tóny. Ve dvaceti bych po ní asi nesáhla, ale s blížící se čtyřicítkou musím přiznat, že má něco do sebe a jen tak si ji nespletete.

Cena: 2400Kč (75ml)

NOVELLISTA ROUGE PRIVÉ
NOVELLISTA ROUGE PRIVÉ | Zdroj: Archiv