Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Červený lak je passé. Proč internet pobláznil trend nazvaný naked nails?

Upravené nehty by měly být základem péče o sebe. Ruce jsou totiž částí těla, která přitahuje pozornost ostatních na denní bázi, a to, že v nich téměř neustále držíme telefon, umocňuje fakt, že jsou stále na očích. Jenže ne vždy máme čas a chuť strávit několik desítek minut lakováním a dlouhým a otravným schnutím. A ne každý z nás má možnost navštěvovat pravidelně manikérku. Pokud se v jedné z těchto situací vidíte, měl by vás zajímat nejaktuálnější trend nazvaný naked nails! O co přesně jde?

Na upravených nehtech je zkrátka něco velmi šik. Upravené ale nutně neznamená nalakované. Trend tzv. nahých nehtů vyznávají nejen celebrity, jako je Sarah Jessica Parker, ale také princezna Kate či návrhářka Stella McCartney. Zároveň jsou tohoto pojmu plné sociální sítě (zejména TikTok). Přirozeně vypadající nehty jsou zkrátka letošním must have, o to víc, pokud těm nalakovaným tolik neholdujete, a proto používáte jemné tělové odstíny. Aktuální trendy totiž velí raději nelakovat vůbec.

TIP NA VIDEO: Jaké jsou další trendy v manikúře pro tento rok?

Video placeholde

A proč jsou nenalakované nehty tak lákavé? Naked nails hodně korespondují s trendem tzv. clean girl looku, který byl zpopularizován na TikToku. Zobrazuje hlavně ženy, které sází na svou přirozenou krásu, nemusí se přehnaně upravovat, ale přesto vypadají perfektně. Svůj podíl na tom ovšem bude mít i fakt, že naked nails jsou zkrátka pohodlné. Neustálá kontrola, zda se lak někde neodchlípl nebo zda není gel lak už zbytečně moc odrostlý, tímto zkrátka odpadá. A to může být svým způsobem velká úleva.

Pokud se rozhodnete, že se naked nails poddáte a vyzkoušíte si tento směr na vlastních nehtech, je potřeba myslet na perfektně provedenou manikúru. Nahé nehty totiž nejsou to samé co zanedbané nehty. Zaměřte se tedy nejen na tvar, ohleduplné zapilování a zatlačení kůžiček, ale také na vyleštěné nehtové ploténky či používání vyživujících olejíčků. To, zda necháte nehty úplně holé, nebo je přetřete alespoň bezbarvým lakem, už je zcela na vás. Zvažte také občasnou návštěvu salonu, kde vám nehty důkladně upraví a pomůžou vám s odstraněním přebytečné nehtové kůžičky. Manikérka vám pak také ráda poradí, jak o nehty pečovat tak, aby byly co nejzdravější a nejkrásnější.