.

.

5 zásadních chyb v péči o pleť: Kolik z nich děláte vy?

Málokterá žena tuší, že odličování a čištění pleti jsou dvě odlišné věci. Ovšem právě tyto činnosti zásadně ovlivňují kvalitu naší pleti. Vězte, že nestačí pleť večer pouze odlíčit a občas namazat krémem…

Máte neustále problémy s pletí? Podráždění, zarudnutí, akné, vyrážky…? Honí se vám hlavou, co děláte špatně, že každé ráno musíte začít maskováním pleťových defektů? Odpověď na vaše trápení může být jednoduše překvapivá – stále se najde velké procento žen, které chybují již v základní péči o pokožku obličeje. Patříte mezi ně?

1. Neodličujete se

Situace, kterou zažila každá na vlastní kůži… Večer jste už jednoduše příliš unavená na odličování, a tak to raději necháte na ráno. Vždyť co se stane? Ovšem toto je nejhorší služba, kterou můžete vaší pleti dopřát. A i když je tento fakt více než známý, stále se najdou takové ženy, které to bohužel ignorují. Neodlíčená a nevyčištěná pleť v noci nemůže regenerovat. Nejde tedy jen o to, že po probuzení vypadáte unaveně, zásadním problémem je to, že se vám začnou ucpávat póry, tvořit šupinky, pupínky a pokožka předčasně stárne.

2. Nečistíte si pleť

Že pro vás odlíčením péče o pleť končí? Pokud ano, patříte bohužel mezi velké procento žen, které se této zásadní chyby dopouští. Čištění pleti vždy začínejte dokonalým odlíčením, zde se určitě nevyplatí šetřit s kosmetickými tamponky! Po odlíčení pleti mlékem, čisticím gelem nebo čisticím krémem, byste ji měla ošetřit tonikem nebo micelární vodou. Po dokonalém odstranění všech nečistot, které se na váš obličej přes den nachytaly, bude vaše pokožka připravená na další péči.

3. Nepoužíváte krémy

Patříte i vy do skupiny žen, které mají dojem, že mastnou pleť není třeba dál promazávat hydratačními krémy? Bojíte se, že by vám to mohlo uškodit nebo vám používání krémů přijde úplně zbytečné? Právě typy pletí, jako je mastná a smíšená, mohou produkovat více mazu důsledkem nízké míry hydratace a nedostatku vody. Je důležité pleti pravidelně dodávat vodu, a to jak v krémech nebo jiné péči, tak pitím čisté vody.

4. Nulová noční péče

Proč by noční krém neměl chybět ve vaší koupelně? Tyto krémy obsahují odlišné složení než péče, kterou používáte přes den. Mají v sobě speciální výživné složky, jež aktivně podporují regenerační proces pokožky, který probíhá právě ve spánku. Pokud chcete mít mladistvě zářivou pleť, je noční krém naprostou nezbytností.

5. Nepřemýšlíte nad výběrem kosmetiky

Je prokázáno, že nekvalitní kosmetické produkty škodí nejen pokožce, ale i celkovému zdraví člověka. Chemické látky se totiž prostřednictvím pórů dostávají přímo do těla, kde se mohou usazovat a způsobit tak nejen ošklivé vyrážky a akné, ale i závažné zdravotní problémy. Do čeho jiného investovat než do zdraví? Vybírejte kvalitní přírodní produkty, které dodají vaší pleti přesně to, co potřebuje, a které neuškodí vašemu tělu.

TIP:

Záleží vám na vašem zdraví i na stavu naší planety? Jestliže ano, pak určitě sáhněte po kosmetice Yves Rocher, která obě podmínky dokonale splňuje. Je ohleduplná nejen k člověku, ale i k přírodě. Nová řada Hydra Végétal obsahuje výtažek z kosmatcovníku, který pomáhá pleť průběžně zásobovat vodou. Tato rostlina je pěstována na pozemcích Yves Rocher ve francouzské Bretani v režimu ekologického zemědělství. Tedy tak, aby její pěstování nezatěžovalo životní prostředí.