Šaty na kamarádky svatbu

Šaty na kamarádky svatbu Zdroj: Instagram @manondevelder a @lunaisabellaa

& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 149 eur, stories.com
& Other Stories, 149 eur, stories.com
& Other Stories, 149 eur, stories.com
40
Fotogalerie

Sháníte šaty na kamarádčinu svatbu? Tady máte ty nejlepší z jarních slavnostních kolekcí!

Čeká vás letos svatba blízké kamarádky? Právě teď jsou jarní kolekce plné šatů, které jsou jako stvořené pro tuto událost. Abyste to měla jednodušší, máme pro vás předvýběr čtyřiceti nejkrásnějších.

I když na každé svatbě zaslouží největší pozornost ústřední pár, respektive nevěsta, ani v roli pozvaných si nechceme kazit reputaci. Volbou oděvu navíc příštím novomanželům vyjadřujeme úctu k jejich velkému dni. U českých svateb nebývá zvykem nařizovat svatebčanům dress code, maximálně může nevěsta vyjádřit přání ve stylu, abyste si oblékla šaty v pastelových tónech (je to poměrně jednoduché zadání, které navíc působí efektně na fotografiích). Také u zahraničních svateb je v posledních letech trendem spíše eklektický přístup k odívání – nejen u svatebčanů, ale dokonce i u družiček, které si mohou dopřát šaty dle svého přání. Z čeho však slevit nelze, je požadavek, aby oděv vypadal náležitě slavnostně.

TIP NA VIDEO: Jak vypadá svatební líčení ze salónu OliOla?

Video placeholde

Současná móda jde tomuto zadání směle naproti a módní značky už nyní představují jarní společenské kolekce, které jsou především plné svátečních midi či maxi šatů. Od každodenních kousků je odlišuje nejen volba siluety a materiálu, ale i dekorativní prvky, jako jsou volány, nabírané rukávy, drapérie, asymetrie, plisé nebo třeba 3D květiny.

Hlavní barevná paleta se opět pohybuje v bezpečných pastelových tónech, nicméně výjimkou nejsou ani fuchsiová, azurová, sytě zelená nebo letos obzvlášť trendy červená. Ze vzorů je pak jednoznačným favoritem květinový, kterému i letos kralují noblesní růže. Jestli patříte spíše mezi milovnice jemnějších tea dress, které se vyznačují drobným vzorem ve vintage stylu, pak sáhněte spíše po dlouhé verzi, která opět dodá patřičný slavnostní ráz.

Výběr šatů na svatbu z aktuálních kolekcí najdete v galerii v úvodu článku.