sportovní aplikace Nike+ Training Club

sportovní aplikace Nike+ Training Club Zdroj: nike.com

...
sportovní aplikace Map My Run by Under Armour
sportovní aplikace Adidas Running by Runtastic
Hanka Mašlíková
5
Fotogalerie

Makejte chytře! Tohle jsou nejlepší aplikace pro sportovce

Mobilní telefony jsou naší každodenní součástí, tak proč je nevyužít ve svůj prospěch? Inspirujte se tréninkovými appkami se spoustou praktických funkcí nejen na běh, které přemohou lenoru a zachytí váš progres.

Nike+ Training Club

Chcete trénovat podle profi sportovkyň, jako je Serena Williams nebo zpěvačka Ellie Goulding? Pak vyzkoušejte appku zaměřenou na sílu, vytrvalost a pohyblivost. Díky třem úrovním obtížnosti je vhodná pro začátečníky i pokročilé. Aplikaci lze streamovat do televize pomocí Apple TV, Chromecastu nebo kabelu HDMI. Samozřejmostí je sdílení vašich výsledků s komunitou Nike+.

sportovní aplikace Nike+ Training Club
sportovní aplikace Nike+ Training Club | Zdroj: nike.com

TIP NA VIDEO: Vše, co jste potřebovali vědět o chytrých hodinkách

Adidas Running od Runtastic

Přestože podle názvu by aplikace spojená se známou sportovní značkou měla být určena primárně na běh, nenechte se mýlit. Kromě nejrůznějších statistik a ukazatelů tempa a vzdálenosti toho dokáže mnohem víc. Můžete soupeřit s ostatními uživateli nebo se účastnit nejrůznějších výzev a virtuálních závodů. A to v rámci až 80 předvolených aktivit, mezi nimiž kromě těch běžnějších, jako jsou běh, chůze, kolo či turistika, najdete i méně obvyklé aktivity typu šerm, sáňkování či tanec u tyče. Zajímavé je propojení appky s Adidas e-shopem.

sportovní aplikace Adidas Running by Runtastic
sportovní aplikace Adidas Running by Runtastic | Zdroj: runtastic.com

Map My Run od Under Armour

Běžecká aplikace dalšího sportovního velikána ukazuje běžné informace včetně mapy a přidružených fotek, převýšení či srdečního tepu. Kromě záznamů aktivit je možné zadat i textový příspěvek, sledovat záznamy svých přátel nebo ty svoje sdružené po týdnech. V nastavení si také můžete přidat konkrétní typ svých běžeckých bot a podle kilometrů na tachometru hlídat jejich životnost. Zajímavou funkcí je nabídka tréninkových plánů a cvičebních videí.

sportovní aplikace Map My Run by Under Armour
sportovní aplikace Map My Run by Under Armour | Zdroj: mapmyrun.com

Více o tom, jak a proč (ne)užívat technologie při sportu, se dočtete v prosincovém vydání časopisu Dieta. Koupit ho můžete v on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

Hanka Mašlíková
Hanka Mašlíková | Zdroj: časopis Dieta